Купити квартиру в Дніпрі

Наступ Росії на Запоріжжя: чому всі про це говорять і яка мета

Наступ Росії на Запоріжжя: що про це відомо і яка мета

Сьогодні у ЗМІ багато інформації про наступ Росії на Запоріжжя. Такий сценарій називають вірогідним, адже РФ незаконно вписала до своєї конституції український обласний центр. Останнім часом ми спостерігаємо посилення терору міста Pfgjhs;;z. Росіяни почали використовувати бомби, чого не було раніше. Існують й інші «симптоми» ймовірного наступу. Але панікувати не варто. Про все це – у матеріалі нижче.

Ймовірно, у Володимира Путіна виникла ідея розпочати наступ Росії на Запоріжжя

Ситуація на Курахівському напрямку важка. Ймовірно, у Володимира Путіна виникла ідея розпочати наступ на Запоріжжя.

Про це в ефірі “КИЇВ24” повідомив сьогодні офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади їм. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький,-  передають “Новини України – НСН

За його даними, українські військові добре знають місцевість на Курахівському напрямку, тож мінімізують ризики оточення.

Саме на цьому напрямку ми розуміємо з планів ворога, що у них є бажання просуватися у бік Запоріжжя на підкріплення того угрупування, яка з того боку воює. Можливо, це я кажу свою думку, у Путіна з’явилася брєдова ідея почати якісь наступально-штурмові дії в напрямку Запоріжжя, щоб на майбутніх переговорах мати більше мати козирів, – вважає Цехоцький

Побільшало КАБів – Сили оборони Півдня

Ворог збільшив дальність КАБів, якими активно обстрілює Запоріжжя – заявили Сили оборони Півдня.

Армія рф збільшила дальність польоту керованих авіаційних бомб, якими активно продовжує здійснювати обстріли Запоріжжя. Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин.

В телеефірі Волошин сказав:

Щодо використання керованих авіаційних бомб. Близько місяця тому ворог почав застосовувати керовані авіаційні бомби по Запоріжжю. Противник вніс певні зміни в конструкцію цих авіаційних бомб і вони тепер долітають значно далі, ніж раніше

Мета: хочу підійти на відстань пострілу з артилерії

Прокоментував ситуацію на запорізькому напрямку і відомий авторитетний моніторинговий телеграм-канал «Миколаївський Ваньок».

Повідомлення тут теж з’явилося сьогодні. Автор просить не нагнітати, але не заперечує, що ситуація не проста.

«Ваньок» попереджав про ймовірний наступ Росії на даному напрямку ще близько місяця тому.

Зараз він каже, що спроби ворога взяти Левадне поки що успіхом не завершилися. Росіяни втратили тут дуже багато живої сили, через що окупанти відмовляються наступати далі. Відмовників виводять в тил.

«За добу вони понесли втрати, рівнозначні втратам на всьому Краматорському напрямку, а це декілька сотень вбитими та пораненими. «Штурмовики» після такого м’яса не схотіли йти у чергову лісопосадку», – поділився інформацією «Миколаївський Ваньок»

Але, на жаль, втрати не змусили росіян відмовитися від своїх планів. Тому, на думку «Ванька» вже у цьому місяці або на початку листопада вони спробують з Приютного піти у бік Рівнопіля чи Новодарівки, або є з боку Старомайорського. Або ж і там, і там.

Вже місяць вони роблять одиночні спроби розвідки боєм під Роботиному, Нестерянкою та іншими населеними пунктами під Оріховим. Також по 15-20 КАБів стабільно падають по Малій Токмачці та інших населених пунктах, що поруч. Цілять в основному в наших дронщиків, але в нас без втрат дронщиків, якщо що, – каже «Ваньок»

За його словами, на пілотів БПЛА ворог реально полює, адже ті спричиняють йому дуже багато неприємностей.

Також він розповів, що окупанти штурмують деякі позиції по три тижні, втрачають людей і техніку.

Але вчора увечері їм вдалося отримати часткових успіх в районі Нестерянки. Ці позиції вони два дні обробляли газом, а потім випустили штурмову групу на мотоциклах.

Наступ Росії на Запоріжжя: що про це відомо і яка мета

Нестерянка червона – оновлена мапа DeepState від 25 жовтня 2024 року

За словами «Ванька», противник перетягує під Василівку ресурси з Херсонських островів.

Отже, все говорить про те, що Запорізький напрямок вони хочуть активізувати. Також про це може свідчити гіперактивна повітряна розвідка, яку ворог проводить зараз – вивчають місцевість шукають наші вогневі позиції тощо, – пише «Ваньок»

Він вважає, що плани у ворога амбітні: максимально підійти на відстань артилерії до Запоріжжя.

Втім, для росіян, за словами «Ванька» підготовлено багато «сюрпризів».

Отже, на його думку, недооцінювати ворога не варто, але й думати, що під Запоріжжям якась «дірка» теж не треба. А треба допомагати військовим і забезпечувати тим, чим може забезпечити надійний тил.

«Крові вони поп’ють, але й ховати їх будуть масами на Запорізькій землі. Чисто суб’єктивно вважаю ту задачу, яку перед ними ставлять – нездійсненною. Розрахунок йде на паніку та дезорієнтацію у наших рядах, чого за грамотного командування можна не допустити», – констатував автор каналу

У Запоріжжі готуються до найгіршого розвитку подій

Те, що ворог взяв собі за мету захопити цей обласний центр, говорять останні масові обстріли критичної інфраструктури міста. Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що у Запоріжжі взимку світла може не бути взагалі і треба готуватися до найгіршого. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

“Я всім говорю, що ми маємо готуватися до того, що електрики не буде взагалі. Може це не подобається, тому що ми оперуємо такими категоричними речами, але давайте готуватися до найгіршого. Буде краще – буде супер”, – сказав він

Ще новини України: Ранок недобрий: окупанти прорвалися на Запоріжжі і захопили опорні пункти ЗСУ – «Миколаївський Ваньок»

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу