Купити квартиру в Дніпрі

Мобілізація в’язнів в Україні: вже скоро 4000 осіб зустрінуться віч-навіч з росіянами

Мобілізація в'язнів в Україні: вже скоро 4000 осіб зустрінуться віч-навіч з росіянами

Мобілізація в’язнів в Україні дозволить поповнити лави ЗСУ тисячами солдат. З таких мобілізованих формуватимуть штурмові бригади.

Про це розповів усвоєму коментарі виданню The Washington Post міністр юстиції України Денис Малюська, передають Новини України – НСН.

Мобілізація в’язнів в Україні – подробиці

Міністр пояснив, чим українська ініціатива використовувати ув’язнених чоловіків у штурмах відрізняться від російської.

Щоб заповнити критичний дефіцит піхоти на передовій, Україна прийняла одну з найбільш цинічних тактик Росії: звільнення засуджених злочинців, які погоджуються воювати в штурмових бригадах високого ризику.

Станом на зараз відомо, що понад 2750 в’язнів уже стали добровольцями. Серед них зокрема й торговці наркотиками, кишенькові злодії та навіть засуджені за вчинення збройних нападів та вбивств. Ув’язнені, які мають право приєднатися до програми амністії, можуть бути призначені лише штурмовим бригадам, що може означати віч-на-віч бій з російськими військами.

Мобілізація в’язнів в Україні: вже скоро 4000 осіб зустрінуться віч-навіч з росіянами

Денис Молюська

На першому етапі набору серед ув’язнених Денис Малюська очікує, що близько 4 тисячі засуджених зможуть приєднатися до ЗСУ. За словами міністра юстиції, засуджені будуть служити лише в підрозділах, що повністю складаються з колишніх ув’язнених, якими командує звичайний офіцер.

“Мотивація наших ув’язнених сильніша, ніж у наших звичайних солдатів”, – сказала Малюська. “Їхнє звільнення – це лише одна частина мотиву. Вони хочуть захистити свою країну і хочуть перевернути сторінку”

Ще новини України: Чи можуть мобілізувати ув’язнених жінок – відповідь Мін’юста

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×