Купити квартиру в Дніпрі

Меморіал: вбиті росією. Роман Шворінь, 14 років, Маріуполь, березень

Меморіал: вбиті росією. Роман Шворінь, 14 років, Маріуполь, березень

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Роман Шворінь

Меморіал: вбиті росією. Роман Шворінь, 14 років, Маріуполь, березень

Загиблі діти України: Роман Шворінь

Життя 14-річного Романа відібрала російська авіабомба 13 березня 2022 року в Маріуполі. Поряд загинули його мама, бабуся і дідусь. Татові й старшому братові вдалося врятуватися.

Роман Шворінь народився 10 серпня 2007 року в Маріуполі, там і мешкав із родиною. Навчався в школі-ліцеї №14. Любив грати у волейбол.

Повномасштабна війна застала сім’ю в рідному місті. 13 березня 2022 року, коли стався ворожий авіаудар, вони перебували в Лівобережному районі, у дворі будинку за адресою – проспект Перемоги 32/42. Загалом авіабомба вбила тоді близько 15 цивільних людей, які хотіли приготувати їжу. Маріупольці згадують: у місті на той час уже не було зв’язку, води, електрики і газу, були тільки постійні обстріли.

«Все трапилось на моїх очах. Я втратив найдорожчих людей – свою сім’ю – дружину та сина. Буду пам’ятати їх завжди», – розповів батько загиблого Руслан Шворінь

У Романа залишилися тато і брат.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×