Купити квартиру в Дніпрі

Механізм нарахування підвищених зарплат на прифронтових територіях удосконалено

Механізм нарахування підвищених зарплат на прифронтових територіях удосконалено

Уряд удосконалив механізм нарахування зарплат на прифронтових територіях. Відповідні зміни до постанов від 25 квітня 2023 року № 391 і від 25 серпня 2023 року № 928  були розроблені Мінреінтеграціх і внесені 12 липня.

Про це повідомляють у Мінреінтеграції, передають «Новини України – НСН».

Ці документи стосуються механізму підвищення зарплат працівникам, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів на території активних бойових дій. Йдеться і про державних службовців, і про працівників державних установ.

Зазначається, що раніше перелік працівників погоджувався з відповідною обласною військовою адміністрацією. Тепер, щоб цей процес відбувався більш оперативно, такий перелік погоджуватимуть районні військові адміністрації.

Пропозиції змін щодо вдосконалення такого механізму розглядалися на засіданні Коордштабу з питань деокупованих територій під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Механізм нарахування підвищених зарплат на прифронтових територіях удосконалено

Що відомо про підвищення зарплат на прифронтових територіях

Нагадаємо, у серпні 2023 року уряд збільшив зарплати працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного бюджету, які працюють в зоні можливих та активних бойових дій.

На період дії воєнного стану тоді встановили щомісячну надбавку працівникам бюджетних установ та організацій за роботу з особливими умовами праці:

  • на територіях можливих бойових дій – у граничному розмірі 50% посадового окладу;
  • на територіях активних бойових дій – у граничному розмірі 100% посадового окладу.

Також працівникам надавачів соціальних послуг комунального сектору, що розташовані та безпосередньо надають соціальні послуги на територіях можливих або активних бойових дій, встановлюється щомісячна надбавка у граничному розмірі  100% посадового окладу, – повідомляли в Мінекономіки

Міністр економіки Юлія Свириденко наголошувала, в прикордонних регіонах та в зонах бойових дій продовжує працювати велика кількість працівників установ та закладів бюджетної сфери, які виконують свої обовʼязки в надскладних умовах і цим рішенням Уряд прагне фінансово їх підтримати.

Органам місцевого самоврядування, військовим адміністраціям населених пунктів, які розташовані на території можливих або активних бойових дій, рекомендувалося встановити такі ж надбавки працівникам бюджетних установ, що утримуються з місцевих бюджетів.

Ще новини України: На прифронтових територіях, мають намір скасувати відключення світла

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×