Купити квартиру в Дніпрі

«Мамо, молись, ми будемо прориватися»: батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)

«Мамо, молись, ми будемо прориватися»: батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)

Батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках… Світлину вони побачили в інтернеті. Незадовго до цього український воїн писав мамі і просив молитися за нього. Казав, що вони з побратимами будуть прориватися.

Цю щемливу, сумну і трагічну історію розповіли журналісти «Суспільне Чернігів», передають «Новини України – НСН».

10 жовтня 2024 року від захисника Руслана Голубенка прийшло повідомлення:

“Мамо, ми будемо прориватися, молись”

Це повідомлення стало останнім, що отримала Оксана Голубенко від сина.

Після цього зв’язок із хлопцем зник.

А згодом в соціальних мережах аналітики Deep State опублікували кадр розстріляних на Курщині дев’ятьох військовослужбовців ЗСУ.

батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)

Саме на цьому кадрі Оксана Голубенко із чоловіком побачили свого сина Руслана. Опізнали його за спідньою білизною і шкарпетками.

16 жовтня подружжя отримало сповіщення, що син зник безвісти біля села Толстий Луг в Курській області.

Руслан Голубенко — військовослужбовець 1-ї окремої танкової Сіверської бригади на позивний “Руха”. Був командиром відділення розвідки, працював з дронами. У 2021 році він підписав контракт із ЗСУ. Під час повномасштабного вторгнення брав участь в обороні Чернігова, після — воював на сході України.

батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)

Оксана Голубенко розповіла про останню розмову з сином 10 жовтня 2024 року:

«Мамулечко, буду прориватися зараз, давай». Це останнє голосове його. Я написала йому: «Хай Бог береже», але він вже не відповів”.

Сина на кадрі з відео мати впізнала за білизною та шкарпетками.

“За тією білизною, що я купляла йому на море. І ще я знала інформацію, що в нього прострелене плече, і там його видно”

16 жовтня Голубенки отримали сповіщення, що Руслан зник безвісти.

“Зник безвісти 10 жовтня 2024 року в районі населеного пункту Толстий Луг Курської області Російської Федерації”, – йшлося у ньому

“Із того, що нам відомо, там було десять людей. На фотографії всього дев’ять, тому що один загинув під час перестрілки. На жаль, є така практика, що у дронщиків не так багато своєї апаратури, пов’язаної з антеною, РЕБами. І вони не беруть велику кількість бойових комплектів, бо це дуже рідкісні випадки, коли дронщики вступають у бої. Відбувалися прориви, нам відомо, що артилеристи вступали в бій, тобто це не лише дронщики були. Через те, що відбувався певний хаос, багато хто не знав, що і де відбувається”, — говорить співзасновник Deep State Руслан Микула

Чоловік каже, на світлині було видно, що в одного бійця були зв’язані руки.

“Тобто їх як взяли в полон, частину точно взяли в полон, вони були живі. Їх застрелили, можливо, ще хтось із них був поранений і його так само застрелили. В будь-якому разі, це, однозначно, є воєнним злочином”.

За даними аналітиків Deep State, на тому напрямку на позиції Збройних Сил наступали 155-та бригада морської піхоти РФ і російський спецназ, розповідає Руслан Микула.

“Хто конкретно зайшов в посадки й вчинив цей воєнний злочин, нам не відомо. З того, що наші їх там слухають, то в них є думки «взяти в полон», «відрізати голову». Тому, я думаю, що дійсно скоріше за все, але підтверджень немає, але це може бути цілком 155-та”

Руслан ріс в багатодітній родині, був найстаршим з дітей. Мати Оксана Голубенко згадує, як він привозив їй великі букети квітів.

батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)

Цього літа Руслан вперше повіз її на море до Одеси.

“Я така тоді щаслива була, бо я з ним провела стільки сам на сам часу, він так обережно до мене ставився, як до кришталевої вази. Він скількох врятував, скільком допоміг, як він переживав, в нього серце таке добре було. Він всім допомагав, усім. Мені й зараз його побратими телефонують і кажуть: «Як так? Як? Це ж не наш Руслан». Я також хочу вірити, що він живий, я так хочу надіятися, і ця надія буде завжди”, – розповіла жінка

батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)

“Радує, що з нього не знущалися, його застрелили, але він не здавався, це 100% не здавався”, — говорить батько Вадим Голубенко

За словами мами, Руслан казав їй, що ніколи не здасться в полон. Не хотів, щоб над ним знущалися.

Я візьму себе в руки, але зроблю все можливе і неможливе, аби мені привезли дитину. Я кожен раз вдивляюся в цю фотографію і думаю, може, вони його без свідомості залишили, знаєте, всяке ж буває. На ньому не видно нічого такого і кожного разу наче надія якась є, хочеться так вірити в це. Я не хочу вірити, що його немає, – каже мама…

Суспільне надіслало інформаційний запит до оперативно-тактичного угрупування “Сіверськ” з проханням дізнатися обставини розстрілу військовослужбовців Збройних Сил на Курщині. У відповіді на запит журналістам повідомили, що ця інформація має гриф “Для службового користування”.

Батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках: відео

«Мамо, молись, ми будемо прориватися»: батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)«Мамо, молись, ми будемо прориватися»: батьки опізнали сина на фото з розстріляними військовими по білизні і шкарпетках (відео)
To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу