Купити квартиру в Дніпрі

Кулеба закликав українських біженців повернутися і допомогти захищати державу

Кулеба закликав українських біженців повернутися і допомогти захищати державу

Кулеба закликав українських біженців повернутися і допомогти захищати державу. Про це він сказав в інтерв’ю The Irish Times, пише Європейська правда, передає НСН.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до українців, які виїхали з України під час повномасштабного вторгнення Росії, повернутись і допомогти обороняти батьківщину.

Голова МЗС подякував в інтерв’ю Ірландії, яка надала прихисток понад 100 тисячам українців із початку повномасштабного вторгнення й надала десятки мільйонів євро гуманітарної допомоги, не говорячи про іншу підтримку.

Ми поважаємо індивідуальний вибір кожної людини, але ми також закликаємо всіх українців, які виїхали з країни з початку повномасштабного вторгнення, розглянути можливість повернення додому, – додав Кулеба

Ми розуміємо, що деякі люди не можуть мати такого вибору через стан здоров’я чи інші особисті обставини. Але тих, хто має вибір, ми запрошуємо повернутися і допомогти Україні боротися і вижити своїм безпосереднім особистим внеском, – пояснив він

За оцінками, з початку повномасштабного російського вторгнення з України виїхали шість мільйонів людей, більшість із них – до Європейського Союзу.

Минулого місяця ЗМІ повідомляли, що Україна проводить переговори з посадовцями ЄС про те, аби майбутні міграційні правила Євросоюзу допомогли забезпечити повернення більшої кількості українців додому наступного року, щоб вони підтримували українську економіку.

Постійний представник України при ЄС Всеволод Ченцов передбачає, що у 2025 році, коли повинен завершитись термін дії тимчасового захисту для українців у Євросоюзі, між державами-членами та Києвом розгорнеться битва за українських громадян.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли: Скільки українських біженців і переселенців хочуть повернутися додому – опитування ООН

А також: «Кожен чоловік мав повернутися, щоб захищати свою країну»: історія оператора 8-го полку ССО 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×