Купити квартиру в Дніпрі

Вибори під час війни: чи можливо провести їх в Дії – пояснення нардепа

Вибори під час війни

Незначна кількість українців підтримують проведення виборів президента в застосунку Дія. Про це розповів нардеп фракції “Слуга народу” голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою у Верховній Раді Віталій Безгін. Передає НСН.

Вибори під час війни: чи можливо провести їх в Дії

“З соціології, яку я бачив, що дуже невелика частина суспільства підтримує вибори в “Дії”. І скажу свою суб’єктивну точку зору: “Євробачення” перемогло вибори в “Дії” (затосунок “Дія” “впав” під час голосування у національному відборі, – ред.). Думаю, що єдиний варіант, про який можна було б говорити – це застосування технології (самої “Дії” чи подібної) для наших переселенців за кордоном. Адже це буде велетенський виклик – голосування в консульських установах не покриє потребу проголосувати такої велетенської кількості виборців, мільйонів людей. Проте кейс з “Євробаченням” поставив великі питання”, – розповів Віталій Безгін.

Він також додав, що історія з “Євробаченням” показала, що таке голосування є дискримінаційним.

“Виходить, якщо немає смартфону, то держава обмежує у праві вибору… Тому я не думаю що це – реалістичний сценарій”, – підкреслив народний депутат.

Ще новини України: У Дії з’являться 8 нових послуг: шлюб, розмитнення авто, сервіси для ветеранів тощо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×