Купити квартиру в Дніпрі

В Україну йдуть морози: до чого готуватися українцям – синоптик

В Україну йдуть морози

Уперший тиждень нового року в Україні очікується суттєве похолодання. Проте у вівторок, 2 січня, збережеться відносно тепла погода. Про це на своїй сторінці у Facebook написала український синоптик Наталія Діденко, передає НСН.

В Україну йдуть морози: до чого готуватися українцям

За словами Діденко, у вівторок на півночі, заході та сході України очікується дощ та мокрий сніг, а на півдні та центрі істотних опадів не буде.

Вона також повідомила, що впродовж 3, 4, 5 та 6 січня північні області України, східні та частина центру (Полтавщина, Дніпро з районами) опиняться під впливом арктичної повітряної маси. Синоптик пояснила, що похолодання в Україні буде зумовлене затіканням холодного повітря із Арктики.

“Воно, похолодання, йтиме до нас, проходитиме значну відстань і різні території. А одна цяточка в географічному сенсі не формує і не впливає ні на що. Вона, та цяточка, також опиняється на шляху холодної арктичної маси. І, як видно з оцієї прогностичної карти на ніч 4-го січня, отримає від атмосфери лютий мороз”, — підкреслила Наталія.

f1b5fd6e 6677ae9a85a1d0b28eabef82a86167e6

За прогнозом синоптика, в Україні найбільші показники можуть десь досягати у нічні години -10-15 градусів, при проясненнях ще на 2-3 градуси нижче. Водночас, за словами Діденко, уникнуть морозів південна та західна частини, там на тижні буде тепло, навіть із “плюсами”.

Вона також зазначила. що у Києві 2 січня вночі ще буде тепло, до +2 градусів. А вдень, більше під вечір, температура повітря почне знижуватися до -1-3 градусів. Тому дощ переходитиме у сніг.

Діденко повідомила, що на тижні в Києві спостерігатиметься типова зимова погода — мороз та періодичний сніг. На дорогах відновиться ожеледиця. Морози послабнуть, за попередніми прогнозами, 7-го січня.

Ще новини України: Мандруємо Україною: село Зашків – батьківщина Євгена Коновальця

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×