Купити квартиру в Дніпрі

Скільки військових РФ тримає на кордоні з Україною – ДПСУ

на кордоні з Україною

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, скільки військових РФ тримає на кордоні з Україною та чи справді росія може напасти з Півночі. Передає НСН.

Скільки військових РФ тримає на кордоні з Україною

“Якщо говорити про напрямок кордону з Білоруссю, то росія немає достатніх сил там, щоб здійснити повторне вторгнення”, – заявив Демченко.

Він пригадав, що росія вивела всі свої підрозділи з Білорусі, які перебували там або на підготовці, або на злагодженості дій з білоруськими підрозділами. Всі вони перебували на полігонах.

“Коли ці підрозділи були виведені на територію росії, то в рамках ротації нових заведено не було”, – запевнив Демченко.

Він пояснив, що цей напрямок залишається загрозливим, проте загрози наразі з цього боку немає.

“Проте, вкотре зазначу, що ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій”, – пояснив Демченко.

За його словами, навіть попри теперішню ситуацію, Україна продовжує нарощувати наші оборонні спроможності, щоб протидіяти будь-яким викликам, якщо ситуація зміниться.

Яка ситуація на кордонах з РФ

“По кордону з росією, то з того боку ворог має певну кількість своїх сил. Це орієнтовно 19 – 20 тисяч військовослужбовців. Та, знову ж таки, якщо брати всю протяжність кордону з росією, яку контролює Україна, то тих сил, які має росія на цьому напрямку, недостатньо для повномасштабного вторгнення”, – заявив Демченко.

За його словами, не можна виключати, що навіть, якщо росія вдасться до якихось кроків, то це будуть більш тактичні дії.

“І знову є таки – всі дії, які росія здійснює на кордоні з Україною, направлені на те, щоб Україна тримала необхідну кількість своїх підрозділів, посилюючи цей напрямок і не перекидала їх на більш важливі напрямки, де зараз ведуться повномасштабні бойові дії”, – підсумував Андрій Демченко.

Раніше ми писали: Гуманітарка застрягла на кордоні через протести польських фермерів – подробиці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×