Купити квартиру в Дніпрі

Росіяни посилюють репресії проти кримських татар – Лубінець

репресії проти кримських татар

РФ посилює репресії проти кримських татар. Як заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, це відбувається напередодні десятих роковин окупації українського півострова. Передає НСН.

Росіяни посилюють репресії проти кримських татар

Російські терористичні сили одягнені у маски, проникли у будинок в Джанкої, де проживає разом із сім’єю Лутфіє Зудієва – журналістка, правозахисниця та активістка громадського об’єднання “Кримська солідарність”.

репресії проти кримських татар

Її відвезли у незаконний “Центр протидії екстремізму” в місті Акмесджит. Згодом Зудієву відпустили, однак на неї склали два адміністративні протоколи нібито за “зловживання свободою масової інформації”.

репресії проти кримських татар

Омбудсмен зазначив, що чергові обшуки в Криму є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права, які забороняють поширювати кримінальне законодавство держави-окупанта на захоплену територію

“Укотре закликаю міжнародну спільноту рішуче засудити протиправні дії росії, посилити тиск, задля припинення грубих порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму та негайного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України”, — наголосив Лубінець.

Раніше ми писали: Хто з ВПО продовжить отримувати виплати з 1 березня: перелік категорій

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×