Купити квартиру в Дніпрі

Понад 3 мільярдів гривень збитків: кіберполіція ліквідувала міжнародну хакерську групу

кіберполіція ліквідувала міжнародну хакерську групу

Кіберполіція та слідчі Національної поліції зупинили діяльність потужної міжнародної команди хакерів. Зловмисники атакували провідні світові компанії за допомогою розроблених ними вірусів-шифрувальників. Про це повідомила Національна поліція України, передає НСН.

Понад 3 мільярдів гривень збитків: кіберполіція ліквідувала міжнародну хакерську групу

Хакери здійснювали атаки на сервери провідних світових компаній, за допомогою розроблених ними вірусів-шифрувальників.

Хакери зламували акаунти працівників підприємств, а потім розповсюджували шкідливий програмний код у корпоративній екосистемі. Таким чином вони отримували доступ до серверів та викрадали з них інформацію.

“Після цього дані на комп’ютерах жертв зашифровувалися і ставали непридатними. За дешифрування інформації члени міжнародної хакерської групи вимагали мільйонні виплати у криптовалюті”, — розповіли у кіберполіції.

Поліції вдалося встановити, що за кілька років протиправної діяльності зловмисники зашифрували понад 1000 серверів світових підприємств. Це спричинило збитки на суму у понад 3 мільярди гривень в перерахунку на національну валюту.

Збитків зазнали компанії з усього світу

“Зловмисники атакували найпотужніші світові компанії Франції, Норвегії, Німеччини, Нідерландів, Канади та США, починаючи з 2018 року. У результаті багатомісячної кропіткої роботи українські правоохоронці за сприяння колег з США, Норвегії, Нідерландів, Німеччині та Франції ідентифікували 32-річного лідера хакерського угруповання та його чотирьох найактивніших спільників”, — розповів начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець.

Загалом під час міжнародної поліцейської операції правоохоронці в багатьох куточках світу провели 30 обшуків та припинили діяльність угруповання.

Понад 3 мільярдів гривень збитків: кіберполіція ліквідувала міжнародну хакерську групуПонад 3 мільярдів гривень збитків: кіберполіція ліквідувала міжнародну хакерську групу

Раніше ми писали: Як зміниться курс долара у 2024 році, якщо Україна недоотримає закордонну допомогу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×