Купити квартиру в Дніпрі

Чи можуть мобілізувати багатодітних батьків – пояснення адвоката

мобілізувати багатодітних батьків

У лютому всі категорії військовозобов’язаних можуть отримати повістку, оскільки це необхідно для уточнення даних, включаючи інформацію про право на відстрочку, що є актуальним для різних категорій, також для багатодітних батьків.

Про це розповіла адвокатка АО Legal Strategy Віолета Монастирська, передає НСН.

Чи можуть мобілізувати багатодітних батьків

Можливість отримання такої відстрочки передбачена для чоловіків і жінок, які виховують трьох чи більше дітей та забезпечують їх утримання до досягнення ними 18-річного віку.

Також є варіант, коли діти продовжують враховуватися до складу багатодітної родини навіть після досягнення 18-річного віку. Це період навчання в закладах освіти різного рівня (до вищої освіти включно) за денною або дуальною формами. Пролонгується відстрочка до досягнення дитиною 23-річного віку або завершення навчання.

Статус багатодітності потрібно підтвердити. Це може бути спеціальний документ — посвідчення. Він видається за запитом в органах соцзахисту адміністрацій різних рівнів, виконавчих органах територіальних рад або в ЦНАП. В оновленому законодавстві, яке наразі остаточно не прийнято, пропонують зберігати відстрочку за умови виплати аліментів вчасно (в разі такої потреби). Мобілізувати багатодітних батьків можуть виключно добровільно.

Раніше ми писали: Атака дронами в ніч на 13 лютого: під ударом Дніпро, влучили в ТЕС – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×