Купити квартиру в Дніпрі

Борги за комунальні послуги: очікуються масові відключення води в одному з міст України

відключення води

З березня 2024 року комунальники розпочали кампанію з відключення води через заборгованність. Відомо, кого зі споживачів це стосується у першу чергу, і яка сума боргу може призвести до припинення надання цієї послуги. Про це повідомляє “Суспільне”, передає НСН.

Борги за комунальні послуги: очікуються масові відключення води в одному з міст України

З початку 2024-го року в Україні скасували мораторій на відключення комунальних послуг для споживачів із заборгованністю. Це стосується всіх регіонів країни, за винятком окупованих територій.

Зокрема, комунальне підприємство “Дніпроводоканал” має намір за кілька днів здійснити відключення водопостачання в Дніпрі десяткам сімей, які мають борги. Йдеться про 22 адреси у приватному секторі Шевченківського та Амур-Нижньодніпровського районів. Там сукупно жителі заборгували більш ніж 600 тис. гривень.

Відомо, що першими під відключення потраплять споживачі, які мають найбільші борги, адже дехто винен понад 100 тис. гривень. Почнуть з мешканців приватного сектору, а щодо багатоповерхівок, то зараз проводять підготовчі роботи.

Через яку суму боргу позбавлять послуги

Як зазначають комунальники, залишитися без послуг можуть споживачі, які накопичили більш ніж 3 тис. гривень боргу за комунальним рахунком. Попередньо боржникам надсилають повідомлення про необхідність погашення заборгованості.

Якщо споживачі ігнорують звернення, то фахівці водоканалів мають право відключити послугу. При цьому робити це дозволяється навіть без власників осель. Так, у багатоповерхівках перекривають труби, використовуючи спеціальні пристрої.

За словами фахівців водоканалів, громадянам краще не доводити справу до відключення комунальних послуг, адже відновлення водопостачання та водовідведення платне. Додатково доведеться заплатити до 5 тис. гривень та повністю виплатити заборгованість.

Ще новини України: Борги за комунальні послуги: яке максимальне покарання загрожує українцям

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×