Купити квартиру в Дніпрі

Блокування карток пенсіонерів ВПО: що розповіли у Мінсоцполітики

Блокування карток пенсіонерів

Раніше була розповсюджена інформація про припинення виплат для певних категорій пенсіонерів. Однак важливо враховувати деякі деталі. Про це розповіли у Мінсоцполітики, передає НСН.

Блокування карток пенсіонерів ВПО

Варто зауважити, що картка пенсіонера не блокується. Відбувається лише тимчасове замороження обігу коштів у Пенсійному фонді.

Тобто, пенсія і далі нараховується, але ПФУ не перераховує її на рахунок пенсіонера. Це стосується лише тих громадян пенсійного віку, які мали статус ВПО до 24 лютого 2022 року. За умови, що вказані пенсіонери не користуються своїми грошима на рахунку протягом останніх 6 місяців.

Заморожування дозволяє запобігти шахрайським діям з коштами особи, яка отримує пенсійні виплати. Гроші зберігатимуться у ПФУ до з’ясування усіх обставин.

Як повернути пенсію

Пенсіонери може легко повернути собі виплати. Для цього йому потрібно звернутися у відповідальні органи.

“Як тільки людина виходить на зв’язок і підтверджує свою особу, нараховані виплати перераховуються такій особі на її рахунок”, – пояснюють у Мінсоцполітики.

Зокрема, звернутися у ПФУ можна як онлайн, так і офлайн. У деяких випадках громадянину доведеться пройти процедуру ідентифікації.

Раніше ми писали: Офіційно! Прийнято постанову щодо виплат ВПО після 1 березня: хто матиме право на допомогу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×