Купити квартиру в Дніпрі

5 підстав для зупинки транспортного засобу: як з цим впоратись

5 підстав для зупинки

Зазвичай поліція припиняє рух автомобілів через порушення водіями правил дорожнього руху. Але існують інші ситуації, коли правоохоронці безперечно виявлять інтерес до вашого авто. Про це пише Hyser, передає НСН.

5 підстав для зупинки транспортного засобу: як з цим впоратись

Так, адміністративне затримання транспортних засобів — це не те, із чим хоче зіткнутися будь-який водій. Навіть якщо він знає, що нічого не порушував і їхав, дотримуючись усіх правил дорожнього руху, зупинка машини поліцією цілком реальна.

Дивна манера водіння авто

Напевно ви стикалися з водіями, які поводять себе на дорозі чудернацькі — стрибають зі смуги на смугу, раптово зупиняються, вмикають поворотник, але не повертають, зненацька здають назад тощо. Патруль обов’язково поцікавиться причинами такої нетипової поведінки.

Брудний кузов авто

І справді, надмірно брудний автомобіль дуже часто привертає підвищену увагу співробітників поліції. Особливо це стосується машин, у яких через бруд або сніг не видно державних реєстраційних знаків, і дорожні камери не можуть розпізнати автомобіль у разі порушення.

Таким чином кожен водій повинен пам’ятати, що номери, фари, скло та задні ліхтарі повинні бути чистими.

Занадто темне тонування

Особливо на передньому склі. Так, в Україні допустима норма тонування згідно з ГОСТом 5727-88, – для лобового скла авто не менше 75% світлопропускання, бічного скла не менше 70%, заднього скла обмежень немає. Скло зі світлопропусканням менше 70% додатково маркується відповідним знаком.

Густий дим з вихлопної труби

У теплу та суху погоду не повинно бути видимої пари з вихлопної труби, а в холодну допустимо наявність білого диму через конденсат. Якщо ж із вихлопної труби йде густий білий дим, сизий або чорний, то це свідчення того, що двигун чимось “хворий”.

Перевищення габаритів вантажу на багажнику

Справді, габарити вантажів, що перевозяться дорогами загального користування в Україні, повинні відповідати суворим стандартам та нормам.

Раніше ми писали: Порушення ПДР – за що водіїв в Україні можуть жорстко покарати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×