Купити квартиру в Дніпрі

В Україні оновлять штрафи для роботодавців: як зміняться суми

штрафи для роботодавців

З 1 квітня 2024 року в Україні оновлять штрафи для роботодавців за незадекларовану належним чином працю співробітників.

Про це повідомили в одному з управлінь Державної служби України з питань праці. Передає НСН.

Згідно із законом “Про Державний бюджет України на 2024 рік”, мінімальна заробітна плата з 1 квітня поточного року зросте до 8 тис. грн.

Підстави відповідальності за порушення законодавства про працю прописані у статті 265 Кодексу законів про працю. Вони залежать від розміру мінімалки.

Так, за порушення щодо недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці передбачений штраф у двократному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Тобто з 1 квітня штраф становитиме 16 тис. грн.

З 1 квітня до юросіб та ФОП, які є платниками єдиного податку першої — третьої груп, за оформлення працівника на неповний робочий час або за трудовим договором з нефіксованим робочим часом у разі фактичного виконання роботи протягом усього робочого часу — буде застосоване попередження. Водночас за вчинення порушення повторно протягом двох років — штраф дорівнюватиме 30-кратному розміру мінімальної зарплатні (240 тис. грн).

За виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків — штраф становитиме 240 тис. грн.

За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) передбачений штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати за кожного громадянина щодо якого скоєно порушення. З 1 квітня він становитиме 80 тис. грн.

Ще новини України: В Україні хочуть збільшити штрафи для водіїв – деталі законопроекту

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×