Купити квартиру в Дніпрі

Жінки зможуть безкоштовно здобути професію водія автобуса – подробиці

Жінки зможуть безкоштовно здобути професію водія автобуса - подробиці

В Україні жінки зможуть безкоштовно опанувати професію водія автобуса. Така ініціатива покликана частково перекрити дефіцит кадрів.

Про це повідомляють “Новини України – НСН” з посиланням на Мінінфраструктури.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та представництво ООН Жінки в Україні домовились про реалізацію проєкту із навчання жінок-водійок у сфері перевезень пасажирів автобусами.

Проєкт під назвою “Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень” – це безоплатна програма для розвитку професійних навичок жінок.

“Фактично, це відповідь на дефіцит кадрів у сфері перевезень, спричинений повномасштабним вторгненням”, – пояснили в міністерстві.

Жінки зможуть безкоштовно здобути професію водія автобуса – подробиці

Жінки зможуть безкоштовно здобути професію водія автобуса - подробиці

Заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач наголосив, що метою проекту є забезпечення перепідготовкі та перекваліфікації жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів.

“Це перша ініціатива Міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і задля подолання стереотипів та упереджень щодо професій. За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає близько 30%, а це близько шести тисяч співробітників. Вдячний нашим партнерам з ООН Жінки за підтримку цієї ідеї та готовність разом реалізувати цей амбітний проєкт”, – додав він.

Серед ключових завдань ініціативи:

  • створення нових робочих місць та можливості професійного розвитку жінок у сфері громадського транспорту відповідно до вимог транспортної реформи в Україні та європейських стандартів;
  • розширення можливості працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень;
  • інтеграція стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сфері пасажирського транспорту.

Разом з тим, у межах проєкту передбачено також навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Ще новини України: Посвідчення водія європейського зразка: як оновити документ і для чого це потрібно

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×