Купити квартиру в Дніпрі

Зеленський звільнив свого першого помічника Шефіра та кількох радників – що відомо

Зеленський звільнив свого першого помічника Шефіра та кількох радників – що відомо

30 березня Президент України Володимир Зеленський звільнив свого першого помічника Шефіра та одну радницю, а також увільнив (відсторонив зі збереженням посади) ще чотирьох радників

Про це йдеться в указах на сайті Офісу президента, розповідає НСН з посиланням на hromadske.

Так, Зеленський звільнив  Сергія Шефіра з посади першого помічника президента України, а також Альону Вербицьку з посади радниці — Уповноваженої президента України з питань забезпечення прав захисників України.

Водночас президент увільнив Наталію Пушкарьову від виконання обов’язків Уповноваженої президента України з питань волонтерської діяльності (поза штатом).

А ще Зеленський увільнив Михайла Радуцького, Сергія Трофімова та Олега Устенка з посад позаштатних радників президента.

Окрім того, напередодні президент звільнив заступників керівника Офісу президента Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова. Причини звільнення нині невідомі. Новими заступницями Андрія Єрмака стали Ірина Мудра та Олена Ковальська.

Зеленський звільнив свого першого помічника Шефіра та кількох радників

Зеленський звільнив свого першого помічника Шефіра та кількох радників

Сергій Шефір

Що відомо про звільнених радників?

Сергій Шефір, який відповідав за організацію щоденної роботи глави держави, раніше працював сценаристом і продюсером, директором «Студії Квартал-95». У вересні 2021 року на Шефіра здійснили замах, розслідування якого досі триває.

Альона Вербицька була першою на посаді Уповноваженої президента з питань забезпечення прав захисників, яку Зеленський заснував у 2021 році. До цього вона займалася правозахисною діяльністю в секторі безпеки і оборони. Також Вербицька є головою Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

Ще новини України: Ексначальника Генштабу Шапталу звільнили з військової служби — подробиці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×