Купити квартиру в Дніпрі

Загальна мобілізація – у кого з військовозобов’язаних буде бронь

хто не підлягає мобілізації

В Україні оголошена загальна мобілізація. Незважаючи на це, деякі українці отримають бронь. Хто не підлягатиме мобілізації у воєнний час

Йдеться про працівників, які забезпечують функціонування критично важливих галузей. Їх мобілізація не торкнеться.

Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі голова Мінагрополітики Роман Лещенко. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Зокрема, мобілізації не підлягатимуть сільськогосподарські працівники, які зайняті на посівній.

“За останні два дні видав низку наказів для забезпечення посівної кампанії-2022, а уряд ухвалив відповідні постанови”, – повідомляє міністр.

Незважаючи на те, що Україна перебуває у стані війни, посівна кампанія в країні має бути проведена вчасно та у запланованих обсягах. Зараз це вкрай важливо для країни, оскільки продовольча безпека означає не менше, ніж військова.

кого не торкнеться загальна мобілізація

Що зроблять для проведення посівної кампанії у воєнний час

Держава спростила процедуру сертифікації насіння, яке використовуватиметься в посівній кампанії. Зокрема, скасовано додаткові процедури. Для насіння, яке закуплено за кордоном, буде достатньо наявності сертифікату країни-виробника.

“Ці заходи дозволять нам забезпечити всіх с/г товаровиробників насінням у необхідній кількості завдяки спрощенню бюрократії”, – уточнив Лещенко.

Крім того, всі працівники аграрної галузі, які є критично важливими для проведення посівної, отримають відстрочку від мобілізації на військову службу.

Бронь також отримають і військовозобов’язані працівники інших критично важливих галузей економіки, без яких повноцінна робота цих галузей неможлива.

Загальна мобілізація в Україні: кого закликають насамперед

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×