Купити квартиру в Дніпрі

Як схуднути нічого не роблячи – несподівані висновки вчених

Ще раніше дослідники зрозуміли, що дефіцит сну безпосередньо пов’язаний із ризиком ожиріння, а нещодавно підтвердили цю теорію ще одними дослідженнями. Як схуднути нічого не роблячи

Оскільки продовжує накопичуватися інформація про зв’язок між поганим або недостатнім сном та ризиком ожиріння та порушень обміну речовин, група дослідників у США вважала за доцільне вивчити зворотний бік цього завдання. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Українці.

Вчені виявили, що збільшення тривалості нічного сну у людей із надмірною вагою може призвести до значного зниження щоденного споживання калорій, настільки, що це може призвести до значної втрати ваги, якщо цей розклад зберегти протягом тривалого часу.

Зростання списку досліджень проливає світло на те, як недосипання або нерегулярний сон може призвести до збільшення ваги у людей, ілюструючи. Адже це може призвести до метаболічних змін на тканинному рівні та спричинити метаболічну дисфункцію.

Дослідження, проведене у жовтні минулого року, також показало, як додаткова година сну для новонароджених може допомогти знизити ризик ожиріння у перші місяці життя.

як схуднути без зайвих зусиль

“За минулі роки ми та інші вчені показали, що обмеження сну впливає на регуляцію апетиту, що призводить до збільшення споживання їжі і, таким чином, наражає вас на ризик збільшення ваги з часом”, – сказала провідний дослідник Есра Тасалі з Чикаго медичного університету.

У дослідженні також взяли участь дослідники з Університету Вісконсін-Медісон, і це питання було вивчено під час рандомізованого клінічного дослідження за участю 80 дорослих.

Ці суб’єкти мали надмірну вагу та зазвичай мали коротку тривалість сну, менше 6,5 годин на добу, що є визнаним фактором ризику ожиріння. Ідея полягала в тому, щоб з’ясувати, чи може збільшення тривалості сну знизити цей ризик, при цьому випробувані брали участь у чотиритижневому дослідженні, перші два тижні якого використовувалися для збирання вихідної інформації про сон та споживання калорій.

Потім досліджуваним випадковим чином призначили консультацію з гігієни сну, що збільшило тривалість їх сну в середньому на 1,2 години за ніч, в той час як деяких змусили продовжувати свій звичайний сон, щоб вони виступали як контрольна група.

Це тривало більше двох тижнів, протягом яких всі випробувані спали у своїх ліжках, відстежували сон за допомогою пристроїв, що носилися, і були змушені продовжувати свій звичайний спосіб життя і дієти.

Як схуднути нічого не роблячи - несподівані висновки вчених

“Більшість інших досліджень на цю тему в лабораторіях недовговічні, протягом кількох днів, і споживання їжі вимірюється тим, скільки учасники споживають із запропонованої дієти. У нашому дослідженні ми тільки маніпулювали сном і змушували учасників їсти все, що вони хотіли, без реєстрації їжі або чогось ще, щоб самостійно відслідковувати своє харчування”, – сказав Тасалі.

Вчені використовували так званий метод “води з подвійною міткою”, щоб точно відслідковувати витрати енергії піддослідними. Цей метод був вперше застосований у 1980-х роках і включає питну воду, в якій молекули кисню та водню замінені на стабільні ізотопи, які можна легко простежити в міру їх вимивання з організму, що дозволяє вимірювати кожну спалену калорію.

“Це вважається золотим стандартом для об’єктивного виміру щоденної витрати енергії у нелабораторних, реальних умовах, і це змінило спосіб вивчення людського ожиріння”, – сказав старший автор Дейл Шоллер.

Додаткові 1,2 години сну в середньому призвели до значного зниження споживання їжі серед піддослідних, причому деякі споживали на 500 калорій менше на день. У середньому втручання призвело до середнього скорочення споживаних калорій на 270 і призвело до дефіциту калорій серед учасників, хоча протягом короткого періоду часу.

“Це не було дослідженням втрати ваги. Але навіть за два тижні ми отримали кількісні дані, що свідчать про зниження споживання калорій і негативний енергетичний баланс — споживання калорій менше, ніж калорії, що спалюються. Якщо здорові звички сну зберігатимуться протягом більш тривалого часу, це згодом призведе до клінічно значущої втрати ваги. Багато людей старанно працюють, щоб знайти способи зменшити споживання калорій, щоб схуднути – ну, просто більше спячи, ви можете істотно зменшити його”, – сказав Тасалі.

Які часто вживані напої можуть нашкодити людині

Незвичайні продукти, які корисні для схуднення

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×