Купити квартиру в Дніпрі

Від чого залежить зарплата військового і хто отримує найбільше

Від чого залежить зарплата військового і хто отримує найбільше

Заплата військового залежить від багатьох факторів, як от посада чи військове звання. Також деякі категорії все ще можуть розраховувати на доплати у 30 та 100 тисяч. Хто з військових отримує найбільше

Як нараховується зарплата військового розповідає НСН

Від чого залежить зарплата військового

Зарплата військового складається з двох частин – основні виплати та додаткові. Також на щомісячну винагороду у 30 та 100 тисяч можуть розраховувати ті, хто перебуває у зоні активних бойових дій та на передовій.

Основна частина виплати військового залежить від:

  • посади,
  • кваліфікації,
  • військового звання,
  • терміну служби, умов та інтенсивність.

Додаткова виплата – це кошти, які нараховують за звання (наукове, спортивне чи почесне), науковий ступінь, режим секретності чи особливості проходження служби.

Зверніть увагу! Міноборони у лютому підвищило мінімальну суму грошового забезпечення до 17 тисяч гривень для поліцейських та надзвичайників, та до 20 тисяч гривень для солдатів-контрактників.

Від чого залежить зарплата військового і хто отримує найбільше

новини України

30 та 100 тисяч

Щомісячну винагороду у 30 тисяч наразі не отримують військові, які не виконують бойових завдань. Тобто курсанти та строковики військових вишів, офіцери управлінь та штабів, військовослужбовці поза зоною бойових дій отримують лише грошове забезпечення.

На винагороду у 100 тисяч можуть розраховувати не лише військовослужбовці на фронті. Вона також передбачена для моряків, льотчиків у період виконання польотів у районах ведення бойових дій, військовослужбовців ракетних військ та артилерії, військових медиків, службовців зенітно-ракетних військ та протиповітряних військ, які виконують завдання у зоні бойових дій.

Важливо! З 1 лютого передбачено ще одну додаткову виплату – 50 тис. грн – воїнам, які виконують бойові завдання у складі військового органу управління. Їхній список затверджується Генштабом або головнокомандувачем.

Джерело: Сухопутні війська ЗСУ, 24tv.ua

Ще новини України: Пенсії учасників бойових дій – особливості оформлення та обчислення стажу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×