Купити квартиру в Дніпрі

В Україні з’явиться нова професія – підготовку фахівців почнуть вже з вересня

В Україні з'явиться нова професія – підготовку фахівців почнуть вже з вересня

В Україні з’явиться нова професія. На базі закладів професійно-технічної освіти з вересня поточного року розпочнуть підготовку фахівців за новим державним стандартом «Кухар закладу освіти»

Про це повідомила генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Ірина Шумік, передає НСН з посиланням на Укрінформ.

За її словами, реформа шкільного харчування здійснюється досить системно.

В Україні з’явиться нова професія – підготовку фахівців почнуть вже з вересня

В Україні з'явиться нова професія

«Міністерство освіти спільно з Офісом реформ працює над впровадженням нового стандарту «Кухар закладу освіти». Це буде абсолютно нова професія, і ми впевнені, що з вересня розпочнемо підготовку таких фахівців у закладах професійно-технічної освіти», – зазначила представниця Міносвіти.

Вона також зазначила, що наразі вже затверджена програма підвищення кваліфікації, яка покриває всі необхідні навички на новому обладнанні та з новими рецептурниками. Зараз триває робота над відповідними матеріалами та поширенням кращих практик.

Раніше повідомлялось, що учнів профтехів навчатимуть керувати цивільними дронами. Визначені профтехи уже отримали майже три десятки безпілотників.

Ще новини України: В Україні можуть запровадити базову військову підготовку для чоловіків: що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×