Купити квартиру в Дніпрі

“Укрпошта” скасувала послугу післяплати готівкою для деяких відправлень

"Укрпошта" скасувала послугу післяплати готівкою для деяких відправлень

З 30 серпня “Укрпошта” припиняє приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є ФОП.

Про це розповідають “Новини України – НСН” з посиланням на “Укрпошта”.

Повідомляється, що послуги, прийняті на виконання до цієї дати, будуть завершені відповідно до законодавства, що діяло на момент прийняття відправлення. Тоді як усі нові післяплати для посилок надалі мають надходити лише на карту або поточний рахунок фізичної особи –підприємця.

“Укрпошта” скасувала послугу післяплати готівкою для деяких відправлень

"Укрпошта" скасувала послугу післяплати готівкою для деяких відправлень

Як зазначає пресслужба “Укрпошти”, нові правила введені у відповідь на зміни, внесені НБУ у Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні.

«”Укрпошта” інформує — НБУ вніс зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Цим документом заборонена виплата переказів післяплати готівкою фізичним особам-підприємцям (ФОП). Перекази післяплати можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок ФОП».

Водночас в НБУ наголосили, що для громадян жодних змін не відбулось — вони можуть і надалі розраховуватися готівкою за товари чи послуги, тоді як підприємцям кошти мають надходити виключно на картку чи рахунок. Обмеження «сприятиме підвищенню прозорості платіжних операцій та мінімізації використання платіжної інфраструктури у протиправній діяльності» (йдеться зокрема про ухилення від сплати податків).

Ще новини України: «Укрпошта» доставлятиме закордонні паспорти українців всього за $6 у різні країни світу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×