Купити квартиру в Дніпрі

Україна може втратити Запорізьку АЕС: що відомо

Україна може втратити Запорізьку АЕС – деталі

Експерт з енергетичних питань заявив, що Україна може втратити Запорізьку АЕС. І тоді доведеться компенсувати 6 гігаватів потужності атомної електростанції.

Питання будівництва додаткових атомних блоків на Хмельницькій АЕС стає все більш актуальним через можливу втрату Запорізької АЕС для енергетичної системи України.

Про це заявив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев, передають “Новини України – НСН”.

Україна може втратити Запорізьку АЕС – деталі

Україна може втратити Запорізьку АЕС – деталі

За його словами, існує глибоке переконання, що окупанти, залишаючи станцію, зроблять усе можливе, щоб ускладнити її подальше відновлення. Незважаючи на те, що прямих руйнувань не передбачається, виведення станції з ладу може мати серйозні наслідки.

Втрата 6 гігаватів потужності Запорізької АЕС суттєво вплине на енергетичний баланс країни та можливості експорту електроенергії. Тому необхідно вже зараз шукати шляхи компенсації цих втрат.

В рамках чинних стратегічних документів передбачається розвиток атомно-відновлювального напрямку енергетики. Це включає забезпечення базової потужності за рахунок атомної генерації та маневрової потужності за допомогою станцій малої генерації на різних джерелах енергії.

Як відомо, уряд України ухвалив рішення про завершення будівництва двох енергоблоків Хмельницької АЕС, які уже готові на 75% та 25% відповідно.

Нагадаємо, на Запорізькій АЕС давно фіксується проблема з кваліфікованими кадрами. Після того, як тисячі працівників відмовилися підписувати контракт з “Росатомом”, окупанти відсторонили їх від роботи. А нових набирають ледь не з вулиці за оголошеннями. Це викликає питання: а чи є кому на станції стежити за станом обладнання?

Крім того, довгий простій ЗАЕС не сприяє її подальшій ефективній роботі.

А нещодавно окупанти влаштували пожежу на градирні, де вони, як і в машинних залах, тримають зброю та обладнання. І нікому невідомо, що ще прийде у хворі голови загарбників…

Наш Телеграм.

Ще новини України: В Україні скасували податки на ввезення генераторів – деталі законопроекту

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×