Купити квартиру в Дніпрі

“Тарифи на електроенергію в Україні можуть переглянути” – НКРЕКП прокоментувала цю інформацію

Тарифи на електроенергію в Україні можуть переглянути НКРЕКП

ОНОВЛЕНО. “Голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк допускає, що тарифи на електроенергію в Україні можуть переглянути”

Таку інформацію надало інформагентство Інтерфакс-Україна з посиланням на голову комісії Валерія Тарасюка, передає НСН.

“Будуть або зміни, або продовження ПСО щодо населення в наявному варіанті… Якщо зміни, то, можливо, вони будуть важкими, але точно зваженими. Конкретніше можна буде сказати пізніше”, – цитує Інтерфакс Україна слова Тарасюка

Також, видання пише, що  різницю між тарифами та ринковою ціною на електроенергію до 1 травня покриватиме «Енергоатом» і «Укргідроенерго».

Він підкреслив, що ситуація у всіх енергокомпаній дуже складна, передусім — унаслідок російської агресії. Тарасюк сказав, що «не знає жодної компанії, якій зараз не складно», – зазначає Інтерфакс Україна

Тарифи на електроенергію в Україні можуть переглянути – що кажуть у НКРЕКП

Тарифи на електроенергію в Україні можуть переглянути

На цю публікацію відреагували у НКРЕКП. Тут заявляють, що слова Тарасюка могли бути невірно інтерпретовані.

У відповідь на звернення представників медіа та задля запобігання поширенню некоректної інформації на чутливу тему підвищення тарифів НКРЕКП інформує: робота щодо змін діючих тарифів на електричну енергію для побутових споживачів не ведеться, – йдеться у повідомленні

Підкреслюється, що у коментарі Голови НКРЕКП Valeriy Tarasyuk інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна» йшлося про те, що йому невідомо про плани зміни режиму ПСО з 1 травня та можливість змін тарифів, зокрема, оскільки ухвалення відповідних рішень не є компетенцією НКРЕКП.

Закладання інших сенсів у цей коментар є оманливим та змінює його по суті, – кажуть у Національній комісії

Атаки на українську енергетику

22 березня Росія здійснила наймасштабнішу ракетну-авіаційну атаку на енергетику України з початку широкомасштабної війни. Були влучання і пошкодження об’єктів генерації по всій країні. Під удар потрапила ДніпроГЕС у Запоріжжі. Влучання по об’єктах інфраструктури та енергетики було зафіксовано у Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Кривому Розі, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській та Львівській областях. Також сталося знеструмлення однієї з ліній передач, яка живить ЗАЕС.

Унаслідок обстрілів зафіксовано пошкодження у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Там сталися аварійні відключення електроенергії, у деяких областях вводили графіки.

Найскладніша ситуація в Харкові – там були спроби уразити абсолютно всі енергооб’єкти, які живлять місто.

29 березня окупанти здійснили нову масовану атаку на українську енергетику. Внаслідок атаки були пошкодження теплових та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах.

На Прикарпатті та Львівщині уражень зазнали об’єкти критичної інфраструктури.

За даними ДТЕК, окупантами було пошкоджено близько 80% потужностей, які компанія мала до початку масових обстрілів у березні.

Ще новини України: Масштабна повітряна атака 29 березня: знову удар по енергетиці – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×