Купити квартиру в Дніпрі

Ситуація з електроенергією – чи загрожує Україні новий блекаут через атаки окупантів

Ситуація з електроенергією чи загрожує Україні новий блекаут через атаки РФ

Ситуація з електроенергією цієї осені та зими можу бути складнішою, ніж торік. Експерти розповіли, чи загрожує Україні блекаут через удари РФ

Ймовірність нового блекауту в Україні мінімальна.

Про це розповів директор центру “Психея” Генадій Рябцев для матеріалу РБК-Україна, повідомляє НСН.

На думку експерта, у разі нових масових атак російських окупантів на енергетичну систему ситуація буде складною, але масштабного блекауту не очікується.

“Ймовірність повного блекауту в Україні буде надзвичайно низькою. Навіть потужні атаки РФ на критичну енергетичну інфраструктуру не здатні призвести до повного і тривалого вимкнення її для більшості споживачів”, – зазначив Рябцев.

Ситуація з електроенергією – чи загрожує Україні новий блекаут через атаки окупантів

Ситуація з електроенергією чи загрожує Україні новий блекаут через атаки окупантів

Він пояснив, що зараз енергосистема України не така надійна, як торік, енергетичний баланс хиткий, а резервних потужностей порівняно з минулим роком, не так багато.

При цьому зазначається, що звичайні українці і промисловість вже фактично підготувалися до опалювального сезону, придбавши прилади для альтернативної генерації. Мова йде про зарядні станції, генератори тощо.

Ситуація зі світлом в Україні

Варто зазначити, що після зимового періоду та масових атак Росії ситуація зі світлом в Україні стабілізувалася. Енергетики не вводять відключень світла, а перебої бувають у прифронтових регіонах, які страждають від обстрілів.

Проте енергетики зазначають, що навантаження на енергосистему зростає під час спеки. Але поки відключення світла вводить не планують, хоч українців закликають заощаджувати, особливо у вечірній період.

Ще новини України: Відключення світла влітку – українцям розповіли про ситуацію в енергосистемі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×