Купити квартиру в Дніпрі

Ситуація на Запорізькому напрямку – у ЗСУ розповіли, коли окупанти розпочнуть штурмові дії

Ситуація на Запорізькому напрямку - у ЗСУ розповіли, коли окупанти розпочнуть штурмові дії

Росіяни можуть розпочати штурми на Запорізькому напрямку приблизно через тиждень. Наразі окупанти проводять розвідку.

Про це повідомляють “Новини України – НСН” із посиланням на речника Сил оборони півдня Владислава Волошина в ефірі телемарафону.

“Щодо того, чи почали (окупанти – ред.) свої вже більш активні штурмові дії на напрямках на Запоріжжі. Це біля Роботиного і біля Приютного. Наразі ще вони не розпочали ці штурми. Але хочу сказати, що ворог зосереджує вже на передових позиціях особовий склад цих штурмових груп”, – сказав Волошин.

Ситуація на Запорізькому напрямку – у ЗСУ розповіли, коли окупанти розпочнуть штурмові дії

Ситуація на Запорізькому напрямку - у ЗСУ розповіли, коли окупанти розпочнуть штурмові дії

Владислав Волошин

За словами речника, окупанти проводять рекогносцировку, розвідувально-пошукові дії, щоб провести розвідку і виявити передній край українських військ, де у них вогневі засоби.

“І в недалекому майбутньому – це буде приблизно 3-5 днів, а то і до тижня, розпочне вести ці штурмові дії малими групами піхоти для того, щоб захопити певні наші позиції та покращити своє тактичне положення, змінивши на власну користь конфігурацію бойового зіткнення”, – розповів Волошин.

Він зазначив, що наразі створення наступальних угрупувань ворога українська розвідка не виявила.

“Тобто зараз штурмові групи ці формуються з тих частин і з’єднань російських, які діють на цьому напрямку. Там, крім того, створюються ще такі підрозділи, які будуть проводити закріплення. Тобто штурмова група в складі невеликих груп піхоти від 5 до 10 чоловік будуть здійснювати штурми, а за ними далі будуть іти групи закріплення, які будуть тримати захоплені позиції, рубежі”, – пояснив Владислав Волошин.

Джерело: РБК-Україна.

Ще новини України: Чи стало менше росіян на Запорізькому напрямку після початку Курської операції

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу