Купити квартиру в Дніпрі

Одна із категорій українців може отримати додаткові 4000 грн до пенсії

некоторые украинцы могут получить надбавку к пенсии 4000 грн
кто из украинцев может получить доплату 4000 грн к пенсии

Одна із категорій пенсіонерів може отримати суттєву доплату – додаткові 4000 грн до пенсії

Про це повідомляє gsminfo, передає НСН

На цьому етапі парламентський комітет розглядає новий законопроєкт №8032. Документ має назву «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Деякі українці можуть отримати додатково 4000 грн до пенсії – деталі законопроекту

Одна із категорій українців може отримати додаткові 4000 грн до пенсії

З його змісту стає зрозумілим, що народні депутати пропонують підвищити пенсійні виплати для тих українців, які постраждали від репресій з релігійних чи політичних мотивів. Але йдеться лише про ті категорії громадян, яких при переслідуванні ув’язнили або відправили до психіатричних установ у примусовому порядку без підстав.

Статус таких категорій людей визначають на підставі раніше ухваленого закону «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про правовий статус та пам’ять борців за незалежність України у XX столітті».

Під такий статус підпадає чимала частина українських громадян.

Також найближчим часом можуть ухвалити законопроєкт про доплати українцям, які постраждали від дій солдатів армії окупантів. Але зараз у пріоритеті виплати внутрішньо переміщеним особам, а все інше вирішуватиметься після перемоги України.

Раніше стало відомо, в Україні з наступного року зростатиме страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію. До 2028 року в 60 років зможуть піти на відпочинок ті, у кого стаж буде не менше 35 років, тоді як зараз в 60 років можуть вийти на пенсію ті, хто мають 29 років стажу. Вже наступного року для цього необхідно буде 30 років стажу.

В Україні можуть запровадити спеціальні пенсії – хто отримуватиме понад 5 000 гривень

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×