Купити квартиру в Дніпрі

Коли можуть припинити вручати повістки на вулицях – пояснення Міноборони

Коли можуть припинити вручати повістки на вулицях – пояснення Міноборони

В Міністерстві оборони України розповіли, у якому випадку можуть припинити видавати повістки на вулицях.

Повістки можуть  припинити видавати на вулиці, у тому випадку, якщо всі військовозобов’язані оновлять свої військово-облікові дані, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться у ТЦК чи зареєструються у застосунку “Резерв+”.

Це в інтерв’ю для NV пояснив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, передають “Новини України – НСН”.

 «Виходячи з першопричин, можемо говорити, що коли всі оновлять свої дані військово-облікові, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться у ТЦК, або зареєструються у застосунку Резерв+, то, відповідно, такої потреби не буде”, – зауважив Лазуткін.

За його словами, якщо представники ТЦК та СП розуміють, яким чином та куди можуть звернутися до військовозобов’язаного, то їм в такому випадку не потрібно виходити на вулицю його шукати.

Коли можуть припинити вручати повістки на вулицях – пояснення Міноборони

Коли можуть припинити вручати повістки на вулицях – пояснення Міноборони

“Повірте, вони від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому переконаний. Уявіть собі, який це величезний стрес для тих людей, які повернулися з зони бойових дій, які, можливо, мають поранення, які брали участь в боях, які втрачали своїх друзів, знайомих. Зараз вони йдуть до людей, яких вони захищали, і замість того, щоб отримувати повагу, вони часто отримують дуже неприємні, образливі вислови і відповідне ставлення. Це дуже несправедливо для тих людей, які пройшли бої, котрі були у 2022−2023 роках”, – коментує речник Міноборони.

У Лазуткіна поцікавились щодо того, навіщо роздавати повістки на вулицях коли потреба у мобілізації менша за кількість людей, які оновили свої дані. На це він вказав:

“Є чимало людей, які порушили правила військового обліку, і це теж треба встановлювати. Окрім того, чимало людей не оновили свої військово-облікові дані. Можливо, вони виїхали з тих регіонів, де проходять бойові дії, і не стали на облік у ТЦК. Держава має розуміти, скільки людей можна залучити. Все-таки військовий обов’язок конституційний”.

Ще новини України: Як можна буде оновити військово-облікові дані з 17 липня – пояснення Міноборони

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×