Купити квартиру в Дніпрі

Фальсифікат оливкової олії – як швидко відрізнити натуральний продукт від підробки

як відрізнити натуральну оливкову олію від підробки

На українському ринку нерідко виявляють у вигляді оливкової олії небезпечний для здоров’я людини фальсифікат. Як швидко и безпечно відрізнити натуральну олію від підробки

Виробники навчилися імітувати колір і навіть аромат оливкової олії, тому іноді дуже складно відрізнити натуральний продукт від підробки. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Під виглядом оливкової олії українцям продають соняшникову, до якої додано хімічні речовини, що надають йому колір та запах олії з оливи. Щоб відрізнити натуральну оливкову олію від фальсифікату, необхідно її охолодити. Справа в тому, що в холоді оливкова олія густішає, а підробка буде однакової консистенції як у холодильнику, так і за кімнатної температури.

фальсифікат оливкової олії - як відрізнити підробку

Якщо ви купуєте масло оливи на ринку в холодну пору року, то відразу звертайте увагу на його в’язкість. Охололий продукт буде набагато густіший за звичайну рослинну олію.

Влітку, обираючи оливкову олію неперевіреного виробника, постарайтеся придбати максимально невеликий обсяг продукту, а після приходу додому поставте його в холодильник. Якщо через деякий час масло стане густішим, значить, вам пощастило.

За словами експертів, купувати дешеву оливкову олію в магазинах або на ринку не варто, швидше за все, це обман. Натуральна олія оливи першого віджиму не може коштувати менше ніж 300 гривень за літр. Також звертайте увагу на етикетку, якщо термін придатності наближається до кінця, краще відмовтеся від покупки, користь здоров’ю принесе тільки свіжий натуральний продукт.

Фальсифікат ковбаси, молочних продуктів та шоколаду — як відрізнити підробку

П’ять простих способів, як швидко розморозити вершкове масло

Як вдома перевірити сир на пальмову олію та інші домішки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×