Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як вдома перевірити сир на пальмову олію та інші домішки

Сир входить до списку дієтичних продуктів, з нього готують чимало страв. На жаль, на підробку можна нарватися і на ринку, і в магазині. Тому споживачів дедалі більше хвилює питання, як перевірити сир на натуральність.

Деякі недобросовісні виробники додають у сир рослинні жири, що впливає на якість продукту.

Визначити натуральність сиру на око практично неможливо, але є способи зробити це за допомогою нескладних дослідів у домашніх умовах.

Відрізнити натуральний продукт від фальсифікату можна в домашніх умовах, принісши сир із магазину. Зокрема, можна перевірити, чи міститься у сирі крохмаль, сода, крейда, рослинні жири чи пальмова олія.

Перевірити сир на вміст крохмалю

Щоб перевірити сир на вміст крохмалю, потрібно крапнути на нього кілька крапель йоду. Якщо йод поміняє колір на темно-синій або фіолетовий, значить у ньому міститься крохмаль.

сир

Нечесний виробник додає його з метою збільшення маси продукту, знизивши тим самим його собівартість. Крохмаль не є шкідливим для здоров’я продуктом, але якщо ви сидите на дієті, то від такого сиру ви точно не схуднете.

Перевіряємо сир на домішки крейди і соди

Крейду та соду в сирі може визначити кислота. Розведіть чайну ложку сиру в невеликій кількості води, потім додайте кілька крапель оцту або лимонного соку. Якщо в сирі присутні сліди крейди або соди, то вони вступлять у реакцію з кислотою та почнеться виділення вуглекислоти. Ви побачите бульбашки на сирі.

Як виявити плавлену олію у сирі

Щоб виявити в сирі пальмову олію або рослинні жири, необхідно залити невелику кількість сиру окропом. Якщо сир буде розчинятися у воді, або він легко перемішуватиметься, а на поверхні з’явиться масляниста каламутна плівка, значить перед вами фальсифікат.

Про це НСН дізнався з повідомлення today.ua

Читайте нас в Фейсбук 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×