Купити квартиру в Дніпрі

Чому через погоду болять суглоби – думка лікарів

Багато метеозалежних людей відзначають, що у них болять суглоби через погоду. Фахівці не згодні з цим доказом, адже насправді біль виникає зовсім не через стрибки температури, а через інші не менш важливі погодні фактори.

Про справжню причину болю у суглобах розповів лікар-ревматолог Дмитро Каратєєв у розмові з журналістами. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Голос.ua.

Фахівець пояснив, що посилення болю пов’язане не з морозами чи спекою, а скоріше з високою вологістю та низьким атмосферним тиском.

Експерт зазначив, що подібний феномен характерний для людей із різних кліматичних зон. Біль у суглобах спостерігається у людей у ​​Китаї чи Марокко, де взимку температура становить близько 10-15 градусів тепла. Але при цьому Каратеєв пояснив, що важливіші фактори, пов’язані з вологою погодою, – висока вологість та низький атмосферний тиск.

Чому через погоду болять суглоби – думка лікарів

На думку фахівця, саме ці фактори безпосередньо впливають на судинний тонус в організмі та безпосередньо на суглоби, тому біль посилюється. Каратєєв уточнив, що понад 60% людей, які страждають від остеоартриту, остеоартрозу та ревматоїдного артриту, виявляються метеочутливими. Рідше подібний феномен може спостерігатися у людей із проблемами у спині або кульшовому суглобі.

Крім того, ревматолог зазначив, що погода – не єдине, що може спричинити біль. Він наголосив, що на це також може впливати хронічне роздратування больових рецепторів. До того ж у погану погоду у людей знижується активність, що, своєю чергою, може виявлятися у болях суглобів.

За словами Каратєєва, єдиного підходу до вирішення цієї проблеми немає. Ревматолог рекомендує більше рухатись, займатися лікувальною фізкультурою, а пацієнтам, у яких біль з’являється на тлі психологічного стану, він порадив приймати заспокійливі засоби.

Хто ризикує померти від серцевого нападу під час сексу

Як зробити кров менш густою без пігулок?

Обтирання спиртом при високій температурі небезпечне – МОЗ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×