Купити квартиру в Дніпрі

«ДУПА скрізь»: дончанка, яка за росію, чесно розповіла про ситуацію в Донецьку, Бердянську і Маріуполі

«ДУПА скрізь»: дончанка, яка за росію, чесно розповіла про ситуацію в Донецьку, Бердянську і Маріуполі

Дончанка, яка за росію, чесно розповіла про ситуацію в Донецьку, Бердянську і Маріуполі нині, через рік після того, як ці території були анексовані росією. НСН публікує її розповідь сьогодні, 30 вересня, як раз коли у кремлі святкують день окупації українських територій, а путін у своїй промові заявив, що в анексованих регіонах триває бурхлива відбудова.

Ірина Пучкова – мешканка Донецька, яка виїхала до росії. Вона веде блог у Фейсбуці, у неї досить багато підписників. Жінка ніколи не приховувала, що вона за росію і проти України. Але останнім часом її дописи про малу Батьківщину  щось дедалі сумніші… Невже, «асвабадітєлі» не виправдали сподівань? Судячи з розповідей Пучкової – саме так і є.

У своєму останньому дописі вона висловила цікаве спостереження щодо ефекту російської пропаганди. За словами Ірини, мешканці Донецька заздрять маріупольцям і ненавидять їх, а маріупольці заздрять мешканцям Бердянська, які, в свою чергу, заздрять дончанам і маріупольцям. А все тому, що вони дивляться в телевізорі, як гарно живеться у сусідніх містах, як там все відбудовується і квітне. Насправді ж – «дупа скрізь». І причин для заздрощів та ненависті одне до одного немає. Так каже Пучкова.

А ще вона констатує – в анексованих містах чекають Україну. Пучкова називає цих своїх співвітчизніків «ждунами», але насправді вони просто патріоти.

Мене тут питають, чому я не пишу. Бо нічого хорошого я написати не можу. Брехати я не звикла. Писати правду – кому від неї буде краще, – зазначає Ірина у своєму дописі

Вона розповідає, що влітку була у Донецьку, у Маріуполі та у Бердянську.

Так от по всіх трьох містах – є якби місто в ЗМІ і місто реальне. І це два абсолютно різні об’єкти. Ех, друзі, все не так, все не так, друзі’. Я не фахівець у військовій справі, нічого не скажу. Але в цивільному аспекті це алес капут… – пише Пучкова

Вона ще досі перебуває в певних ілюзіях і вважає, що хтось просто підставляє «вєлікую расію» на місцях, що цар гарний, а всі біди від «бояр». Отже, повне прозріння ще не прийшло до дончанки.

Хто, коли, навіщо розвів тупоголову бюрократію? Мені здається, що це просто заради дискредитації Росії на нових територіях, іншого не знаходжу відповіді. Бо так підставляти величезну країну, яка, як може, так і намагається налагодити там життя, ще треба зуміти, – пише Ірина

Далі вона розповідає, що Донецьк, Маріуполь та Бердянськ дуже схожі між собою через наявніть проблем. Їх у кожному місті вище даху. Але вони мають свої особливості.

Але це три різні всесвіти, які ще й терпіти один одного не можуть. А чому? Тому що дивляться один на одного через призму ЗМІ, блогерів та каналів телеграму.  І кожному здається, що там у інших все класно, а дупа тільки тут. Ні, дупа скрізь, заспокойтеся, хочеться сказати, – запевнила Пучкова

За її словами, Донецьк набагато ціліший за Маріуполь, але в Маріуполі при його повному руйнуванні видно діяльність, хоч і не завжди правильно розставлені в ній пріоритети. А у Донецьку крім доріг та пари будівель нічого не видно.

Маріуполь розбитий і ремонтом фасадів будинків, шкіл та фонтанів з пам’ятниками проблем не вирішити. А там їх просто безодня! Але Маріуполь далеко від фронту. Дончани дивляться на фасади та фонтани та журяться, що у нас не так. Маріупольці дивляться на донецьких керівників та їхнє зло бере від дурості. І упередженості. А дончан – від того, що цим будують, і вони далеко від фронту… – каже Пучкова

Вона розповідає, що у Бердянську тихо. Мешканці бояться бойових дій, але серед них багато тих, хто чекає Україну. Більше ніж у Маріуполі. Але у Бердянську вони приховують свою позицію, а у Маріуполі є войовничі (від ред. – бо люди, які пережили справжнє пекло, мабуть, мало чого вже бояться у житті).

Коротше, втомилася я на Батьківщині. Від перепадів настрою, від того, що люди змінилися. Від ідіотів чинуш. З такою радістю я ніколи не виїжджала, – завершила Пучкова свій допис

Чесно розповіла про ситуацію в Донецьку, Бердянську і Маріуполі: скрін

1

2

30 вересня – день окупації українських територій

Нагадаємо, рік тому окупанти цинічно заявили про нібито “приєднання” чотирьох українських областей до росії, провівши незаконні вибори на території Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, де намалювали собі необхідну підтримку. Після цього кремль незаконно оголосив ці землі нібито своїми.

Путін запровадив нове російське “свято” 30 вересня – день окупації українських земель росією.

На честь цього у Москві напередодні “свята” пройшов вже щорічний концерт кремлівських пропагандистів, пише Канал 24.. Цього року “сходка” пройшла під гаслом “Одна країна, одна сім’я, одна Росія”. Це, до речі, сильно нагадує гасла часів Адольфа Гітлера – “Один народ, один рейх, один фюрер”.

Минулі рази путін з’являвся на таких заходах особисто та навіть виголошував слово до російських окупантів. А російське медіа в цей час одноголосно транслювали таку “величну подію”. Цього разу російські телеканали транслювали свої звичайні програми, лише побіжно згадавши подію, а путін взагалі забув про концерт. Він окремо видав лише онлайн-промову.

Що сказав путін у промові

Путін цінічно заявив, що Москва дотрималася всіх міжнародних норм під час “виборів”, що українці нібито хотіли до росії. Також російський диктатор не міг не згадати націоналістів, які нібито придушували волю людей і хотіли відібрати культуру, традиції, “рідну” мову.

Також путін повторив своє «традиційне», що в Україні був “державний переворот”, який призвів до “громадянської війни”. Далі у промові були тези про переслідування “інакодумців”, обстріли та “каральні” акція на Донбасі.

Диктатор фантазував, що це був “вільний” вибір людей бути з росією і що нібито на окупованих територіях бурхливо відбувається відновлення.

Ще новини України: «Привіт з безодні»: маріупольцям, чиїх будинків вже немає, приходять повідомлення про борги за «комуналку»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×