Купити квартиру в Дніпрі

У 110-й ОМБР пояснили, чому залишили поранених військових, яких потім стратили росіяни в Авдіївці

У 110-й ОМБР пояснили, чому залишили поранених військових, яких потім стратили росіяни в Авдіївці

У 110-й ОМБР пояснили, чому залишили поранених військових, яких потім стратили росіяни в Авдіївці. Коментар оприлюднено на сторінці бригади 19 лютого, передає НСН.

110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка повідомила, що декількох важкопоранених і загиблих військових не вдалося евакуювати, тому що окупанти вели швидкий і масштабний наступ, супроводжуючи його бомбардуванням з авіації, артилерійськими обстрілами й атаками fpv-дронів.

У бригаді вирішили зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з російською стороною щодо обміну полоненими, щоб домовитися про допомогу важкопораненим беззбройним українським бійцям, яка передбачена за міжнародними законами ведення війни.

Російські окупанти, як пишуть у бригаді, погодилися провести евакуацію поранених і надати їм допомогу, а потім обміняти. Тому українські військові отримали наказ зберегти свої життя.

Про те, що сталося далі, бригада дізналася з російських пабліків. На оприлюдненому росіянами відео із захопленої позиції «Зеніт» рідні впізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника, які були вже загиблими. За даними бригади, ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка.

Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу, – йдеться у повідомленні бригади

Зазначимо, що прокуратура Донеччини розслідує можливу страту шістьох українських військових в Авдіївці

Нагадаємо, ми писали: Серед них і “Джанго”… Подробиці про розстріл поранених українських військових на “Зеніті” в Авдіївці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×