Купити квартиру в Дніпрі

Повітряна атака в ніч на 27 лютого – скільки ракет і дронів збили, все, що відомо

Повітряна атака в ніч на 27 лютого – скільки ракет і дронів збили, все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова повітряна атака в ніч на 27 лютого. Росіяни почали атакувати з вечора. НСН розповість, скільки ракет і дронів збили наші сили ППО, та все, що відомо на цей момент. Матеріал доповнюється.

Інформація від Повітряних сил

Повітряні сили інформують, що у ніч на 27 лютого 2024 року противник атакував Україну балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області, чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59, однією протирадіолокаційною – Х-31П із ТОТ Херсонської Донецької обл. та 13-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» – райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. – рф.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 «шахедів» у межах Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей.

Повітряна атака в ніч на 27 лютого – скільки ракет і дронів збили, все, що відомо

Повітряна атака в ніч на 27 лютого: ситуація в регіонах

Харківська область

Ворог атакував “Шахедами” місто Дергачі на Харківщині. Близько 00:25 27 лютого в місті було влучання на відкритій території. Внаслідок обстрілу горіла трава. Жертв та постраждалих немає.

Сьогодні вночі російські терористи двічі вдарили по місту “Шахедами”. На щастя, минулося без постраждалих та значних руйнувань, – написав у телеграм-каналі голова МВА Задоренко

Задоренко також опублікував фото з місць влучань, на яких видно, що удари прийшлися осторонь від забудови та залишили після себе вирви у землі.

Ворог атакував

Ворог атакував

Ворог атакував

Начальник МВА закликав мешканців громади бути максимально пильними і довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

“Якщо ви виявили підозрілих осіб, які, на вашу думку, можуть бути причетними до співпраці з ворогом, повідомляйте про це на спеціальну гарячу лінію Служби безпеки України 0-800-501-482, або на електронну пошту: callcenter@ssu.gov.ua”, – додав він.

 

Дніпропетровська область

2 крилаті ракети збили сили ППО ввечері 26 лютого у Криворізькому районі Дніпропетровської області. Про руйнування і постраждалих інформації немає.

Хмельницька область

Вночі проти 27 лютого в Хмельницькій області пролунали вибухи. Під час повітряної тривоги в регіоні працювали сили протиповітряної оборони.

Про це повідомив перший заступник очільника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Сумська область

У небі над Сумщиною в ніч на 27 лютого Силами протиповітряної оборони області було знищено 1 ворожий БПЛА типу “Шахед”, повідомляє Сумська ОВА.

Кіровоградська область

Вже з вечора ворог вдався до чергової дронової атаки, маневри  БпЛА типу “Shahed-131/136” тривали двi години.

Про це повiдомляють Сили оборони пiвдня України.

Чотири «шахеди» пiдроздiлами протиповiтряної оборони було знищено на Кiровоградщинi.

Дрон залетів у Молдову

Один з дронів, запущений по Україні, залетів до Молдови а потім з її території знов повернувся в Україну – але в самій Молдові це заперечують.

Про це повідомили у пресцентрі Сил оборони півдня України.

Маршрут одного з дронів  ворог провокативно спрямував за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області. Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений силами протиповітряної оборони України, – зазначили українські військові.

Ще новини України: Повітряна атака в ніч на 26 лютого: є поранені, сталася пожежа – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×