Купити квартиру в Дніпрі

Нічна повітряна атака на Україну 26 червня: все, що відомо (фото)

Нічна повітряна атака на Україну 26 червня: все, що відомо (фото)

Ворогом була здійснена нічна повітряна атака на Україну 26 червня. НСН розповість все, що відомо про наслідки на даний момент. Матеріал доповнюється.

Знищено 13 ворожих цілей

Уночі 26 червня 2023 року російські окупанти атакували Україну переважно з південного напрямку, повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Здійснено пуски трьох крилатих ракет «Калібр» із підводного човна в Чорному морі та вісьмох ударних безпілотників іранського виробництва «Shahed-136/131» із східного узбережжя Азовського моря.

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування “Південь” знищено дві крилаті ракети «Калібр» та 7 ударних БпЛА типу «шахед».

Крім того, противник атакував з північного напрямку чотирма безпілотними літальними апаратами невстановленого типу (імовірно ударні). Усі дрони знищено у зоні відповідальності повітряного командування «Центр».

Нічна повітряна атака на Україну 26 червня: все, що відомо (фото)

Нічна повітряна атака на Україну 26 червня: ситуація в регіонах

Ворог атакував Одеську область “Калібрами” і дронами-камікадзе. Незважаючи на сильний шторм і грозу, силам протиповітряної оборони вдалося ліквідувати 2 “Калібри”, повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк у понеділок зранку.

Ворог атакував Одеську область і ракетами типу “Калібр”, і дронами-камікадзе типу “Шахед”. 2 “Калібри” були знищені на підльоті з моря до прибережної зони. І була потужна бойова робота по дронах-камікадзе, внаслідок чого вибухові хвилі, які були в процесі бойової роботи, пошкодили вікна у двох багатоквартирних будинках у прибережній зоні, – зазначила Гуменюк під час загальнонаціонального телемарафону

Пізніше стало відомо, що унаслідок нічного обстрілу Одещини одна ракета влучила у складське приміщення, також вибуховими хвилями від падіння уламків збитих БПЛА пошкоджено вікна в житлових будинках, дані про постраждалих не надходили, повідомляє голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Під прикриттям грози і потужного шторму ворог спрямував з акваторії Чорного моря ракети типу “Калібр” та ударні дрони типу Shahed-136. Два “Калібри” і чотири дрони-камікадзе збито над Одещиною. Одна ракета влучила в складське приміщення в Одеському районі, – йдеться в повідомленні Кіпера в понеділок уранці

Як уточнив Кіпер, унаслідок збиття уламки дронів упали на відкриту територію, а “вибуховими хвилями понівечено вікна в багатоквартирних будинках прибережної зони”. Даних про постраждалих не надходило.

Жителі Одеси оприлюднили у мережі фотографії із руйнуваннями, спричиненими атакою росіян.

Нічна повітряна атака на Україну 26 червня: все, що відомо (фото)

Нічна повітряна атака на Україну 26 червня: все, що відомо (фото)

За інформацією голови Громадської ради при Одеській ОВА Сергія Братчука, атаку з повітря українським захисникам довелося відбивати у складних погодних умовах. У момент обстрілу в Одесі була гроза та сильний дощ.

Запоріжжя

26 червня о 1.44 моніторинговий паблік військових “Чому тривога | Радар” повідомив про черговий удар ракетами С-300 по Запоріжжю.  Офіційної інформації щодо його наслідків поки що немає.

Ще новини України: Нічна повітряна атака на Україну 22 червня – все, що відомо (фото, відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×