Купити квартиру в Дніпрі

Масована повітряна атака 29 травня – все, що відомо

Масована повітряна атака 29 травня – все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова масована повітряна атака 29 травня вночі. Росіяни запускали по нашій державі ракети і дрони. Повітряна тривога лунала по всій території України. Вибухи чули мешканці низки регіонів. НСН розповість все, що відомо про нічну атаку на даний момент. Матеріал доповнюється.

ППО вночі 29 травня працювала у Київській, а також Хмельницькій, Вінницькій, Львівській, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях. Вибухи чули й в інших регіонах. Повітряна атака була комбінованою – летіли ракети і безпілотники.

Інформація про атаку від Повітряних Сил: скільки ракет збили

Цієї ночі російські окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами.

Ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря.
З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – 35 ударних дронів.

Протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід».

Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей:

  • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 29 ударних БпЛА Shahed-136/131;
  • 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Масована повітряна атака 29 травня

Масована повітряна атака 29 травня – ситуація в регіонах

Масована повітряна атака 29 травня

Київщина

Минуло лише 18-ть годин після наймасованішої атаки БпЛА по Києву, а ворог знову напав на столицю. Це вже 15-та повітряна атака з початку травня! Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення, – йдеться у повідомленні КМВА вранці

Цією ночі ворог знов запускав по Києву дрони – за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси «Shahed». Практично одночасно із атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків.

Загалом, силами і засобам української ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено.

В результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, обійшлося без жертв. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило

Відео наслідків падіння уламків у Подільському районі Києва.

У Нацполіції Київщини показали фото наслідків нічної атаки в області.

Масована повітряна атака 29 травня Київ 1

Масована повітряна атака 29 травня Київ 2

Масована повітряна атака 29 травня Київ 3

Масована повітряна атака 29 травня Київ

Хмельниччина

Мешканці Хмельниччини чули серію вибухів вночі. За даними ОВА, працювала ППО.. Але, на жаль, не всі ворожі апарати вдалося збити. На Хмельниччині є влучання у військовий об’єкт, — повідомили в ОВА.

В результаті атаки виведено з ладу 5 літальних апаратів, пошкоджена злітно-посадкова смуга. Її вже відновлюють. Також рятувальники ліквідовують займання на складах паливно-мастильних матеріалів та зберігання бойових матеріальних цінностей.

Одещина

В Одеській ОВА констатували влучання в портову інфраструктуру під час нічної атаки 29 травня.

У ніч проти 29 травня повітряна тривога на Одещині тривала близько 4 годин. Про попередні наслідки атаки розповів голова громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук в ефірі національного телемарафону.

Братчук підтвердив інформацію про прильоти в районі одного з портів регіону, однак констатував, що деталі стосовно цього будуть згодом.

Була атака дронів-камікадзе на портову інфраструктуру. Більш детально зможемо повідомити трошки пізніше,

– сказав Братчук.

Цю інформацію згодом підтвердила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Що стосується конкретно нічної атаки в нашому напрямку були спрямовані дрони-камікадзе. Частину з них було знищено. Над Миколаївщиною, Херсонщиною, Одещиною працювала ППО. На жаль, внаслідок повітряного бою є уламки, пожежа спалахнула в портовій інфраструктурі, спалахнула пожежа. Пожежа ліквідована, наслідки уточнюються, – розповіла вона

Гуменюк додала, що над Одещиною вдалося збити один ворожий “Шахед”

Миколаївщина

Під час нічної масованої ракетно-дронової атаки ворог направив на південь України дрони-камікадзе типу Shahed-131/136. Як повідомляють у ОК «Південь», 3 із них було знищено в небі над Миколаївщиною.

Львівщина

На Львівщині вночі працювала ППО, – про це повідомив ще вночі начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Вранці він повідомив, що одна з ракет, якими ворог атакував Україну з літаків стратегічної авіації з Каспійського моря, долетіла і до Львівщини. Захисникам з ПвК «Захід» вдалося збити її над Золочівським районом. Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поруч. Постраждалих, на щастя, немає. На місці падіння уламків виникла вирва.

В інших районах Львівської області ця ніч була спокійною.

Фото наслідків падіння уламків ракети у Львівській області

Фото наслідків падіння уламків ракети у Львівській області

Кіровоградщина

Чергова масована атака російського агресора не оминула Кіровоградщину. Уламками збитого дрона зачепило покрівлю  житлового будинку в Новоукраїнському районі. Пошкоджено залізничне полотно. Обійшлося без загиблих та травмованих, – повідомив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович

“Калібри” не застосовувались

Російські окупанти не застосовували під час нічної атаки на Україну крилаті ракети “Калібр”. Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Незважаючи на те, що серед ночі були публікації різного штабу, що використовувалися «Калібри», вони не застосовувалися вночі, але на ранок ворог вивів такий ракетоносій, – розповіла Гуменюк

Вона повідомила, що о 6:15 у Чорне море вийшов ворожий ракетоносій, споряджений 8 «Калібрами», які готові до застосування.

Ще новини України: Нічна повітряна атака на Україну 26 травня – все, що відомо (фото, відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×