Купити квартиру в Дніпрі

Атака дронами і ракетами в ніч на 31 березня: все, що відомо

Атака дронами і ракетами в ніч на 31 березня: все, що відомо

В ніч на 31 березня ворогом була здійснена атака дронами і ракетами. Журналісти НСН зібрали інформацію, яка відома на даний момент. Матеріал оновлюється.

Вночі 31 березня у низці областей України лунав сигнал повітряної тривоги. Мешканці деяких регіонів чули вибухи. Працювала ППО.

Як повідомляє у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ, в ніч з четверга на п’ятницю ворог задіяв 10 безпілотників для атаки по Україні. 9 із них були збиті силами нашої ППО. Відомо, що «Шахеди» летіли з півночі. Повітряна тривога лунала у Сумський, Київській, Чернігівській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях.

Російські війська атакували дронами з Брянської області РФ через Чернігівську і Сумську область, повідомила пресслужба Повітряних сил України.

Ударними дронами-камікадзе російські окупанти атакували з північного напрямку – Брянська обл. рф, через Сумську та Чернігівську області – ідеться в повідомленні

У ПС ЗСУ зазначили, що противник з вечора четверга і до ночі на п’ятницю атакував Україну ударними безпілотниками “Shahed-136/131”. Також у небі зафіксовано до п’яти інших повітряних цілей, імовірно повітряних куль.

Загалом знищено дев’ять із десяти ударних дронів: один – підрозділом ППО Сухопутних військ і вісім – силами та засобами воїнів Повітряних Сил – зенітних ракетних підрозділів і мобільних вогневих груп повітряного командування “Схід”, – підсумували в Повітряних силах

Атака дронами і ракетами: Харківщина

Ворог атакував Харківщину ракетами С-300 і безпілотниками.

Вчора пізно ввечері ворог завдав ракетного удару по Новобаварському району Харкова. Усього по місту було випущено 9 ракет, попередньо ЗРК С-300.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, зафіксовано щонайменше 6 «прильотів» ракет. Обстріл вівся з боку російського Бєлгорода.

За попередньою інформацією, внаслідок ракетних ударів у одному з районів міста пошкоджено об’єкт інфраструктури, приватний будинок та два цивільних авто.

Внаслідок ракетної атаки легкі поранення отримали 3 людей. Госпіталізації не потребували.

Також минулої ночі ворог здійснив атаку БПЛА “Шахед” на об’єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Поранення зазнали та були госпіталізовані 2 цивільних чоловіка 44 та 66 років.

Запоріжжя

Ракетний терор мирного населення продовжується на Запоріжжі. Гучний ранок видався для Запорізького району. Про це повідомляють в ОВА.

Ворог завдав серію ударів по обласному центру та передмістю із застосуванням РСЗВ

Руйнувань зазнали цивільні споруди: виникла пожежа у приватному будинку, вибуховою хвилею пошкоджено сусідні домівки. Наразі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків влучання на місці.

На щастя, без постраждалих.

В Офісі президента показали наслідки нічної атаки росіян на Запоріжжя

Ці кадри зроблені у селі Розумівка. Були влучання у житлові приватні будинки. На щастя, обійшлося без постраждалих. Також прилетіло по селу Нижня Хортиця, було влучання в районі місцевої ферми.

Атака дронами і ракетами в ніч на 31 березня: все, що відомо

Атака дронами і ракетами в ніч на 31 березня: все, що відомо

Атака дронами і ракетами: коментар Повітряних сил

Російська армія застосовує щоразу нові методи, нові тактики для здійснення атак, прикладом чого є нічна атака ворога. Про це сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат.

Речник уточнив, що противник «спочатку вдень застосовував «шахеди», а потім і вночі, розуміючи, що мобільні вогневі групи не можуть так ефективно знищувати їх, як удень.

Але ми не стоїмо на місці, і мобільні вогневі групи отримують від наших партнерів, від волонтерів сучасне обладнання, яке допомагає знищувати «шахеди» навіть у нічний час, – сказав він

Ігнат також зауважив, що все нове перспективне озброєння набуває зараз більшого застосування, зокрема, це стосується крилатих авіаційних бомб.

Ми застосовуємо теж такі бомби, але їх не так багато, як нам би хотілось, – сказав він

У Повітряних силах ЗСУ показали, як знищували російські «Шахеди» цієї ночі

Ще новини України: Масована атака дронами 22 березня вночі – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×