Купити квартиру в Дніпрі

В Україні введено кримінальну відповідальність за колабораціонізм: Зеленський підписав закон

В Україні введено кримінальну відповідальність за колабораціонізм: Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією (колабораціонізм), повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, передає НСН, посилаючись на Інтерфакс Україна.

“Закон про колабораціонізм вже підписаний президентом, за моєю інформацією, і буде опублікований”, – сказав Корнієнко в ефірі телеканалу “1+1” у вівторок.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 березня ухвалила у цілому законопроєкти №5143 та №5144 про боротьбу з колабораціонізмом.

Так, за співпрацю з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією, озброєними чи воєнізованими формуваннями у військовій, політичній, інформаційній, адміністративній, господарській чи трудовій сферах обмежено доступ до занять державних посад, а також посад в органах місцевого самоврядування терміном на 15 років.

Колаборанти не зможуть у майбутньому бути членами виборчих комісій, офіційними спостерігачами, уповноваженими представниками кандидата на посаду президента України у Центральній виборчій комісії, довіреними особами кандидата на посаду президента України, кандидатами на місцевих виборах тощо.

Зеленський підписав Закон “Про розвідку”

За викрадення автомобіля тепер тільки саджатимуть: Зеленський підписав закон

В Україні ввели загальну мобілізацію – Зеленський підписав указ

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×