Купити квартиру в Дніпрі

У росії затримали Стрєлкова-Гіркіна – що відомо

У росії затримали Стрєлкова-Гіркіна - що відомо

ОНОВЛЕНО. У росії затримали Стрєлкова-Гіркіна. Суд заарештував його на два місяці – до 18 вересня.

Інформація про затримання одіозного терориста з’явилася на його Телеграм-каналі 21 липня, передає НСН.Телеграм-канал оприлюднив повідомлення дружини Гіркіна Мирослави Регінської. Вона розповіла, що сьогодні приблизно об 11:30 до них додому приїхали представники слідчого комітету.

Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки і відвезли у невідомому напрямку. Від друзів мені вдалося з’ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм). Про місцезнаходження чоловіка мені нічого невідомо, на зв’язок він не виходив. У момент затримання мене вдома не було, – розповіла Регінська

У росії затримали Ігоря Стрєлкова-Гіркіна

Нагадаємо, Мирослава Регінська – третя дружина Гіркіна. Він познайомився з нею у Криму під час участі у захоплені півострова російськими військами. На той момент Регінській було 22 роки.

Нагадаємо, Мирослава Регінська – третя дружина Гіркіна. Він познайомився з нею у Криму під час участі у захоплені півострова російськими військами. На той момент Регінській було 22 роки.

Тим часом інший терорист – колишній ярославський депутат та вагнерівець Дмитро Петровський – заявив, що написав на Гіркіна донос.

«Так, я написав заяву на Стрєлкова до прокуратури чотири дні тому. І так, я справді співробітник ПВК «Вагнер», двічі їздив у відрядження хірургом. Стрєлкова я вважаю «військовою Блиновською»: збирає великі донати нібито на допомогу нашим хлопцям, а за витрачені кошти не звітує. Останньою краплею, звісно, ​​стали слова Стрєлкова про нашого президента Володимира Путіна. Вважаю, що образа першої особи держави — це злочин. Не можу поки що точно сказати, після моєї заяви затримали чи ні, перед простим хірургом Генеральна прокуратура не звітує. Але сподіваюся, що саме я дав хід справі» – сказав він

Станом на 17:00 з’явилися перші кадри зі Стрєлковим-Гіркіним із зали суду.

РосЗМІ повідомили, що його привезли до Міщанського суду Москви. Згідно з базою московських судів, справу проти Стрєлкова завели за частиною 2 статті 280 КК (заклики до екстремізму), слідство просить відправити його до СІЗО.

Згодом стало відомо, що Стрєлкова-Гіркіна заарештували на два місяці – до 18 вересня. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як відомо, Гіркін вже давно займався жорсткою критикою влади рф, зокрема щодо ведення війни в Україні. На його думку, війну росія вже програла через зрадників у керівництві держави-терористки. Зокрема, три дні тому Стрєлков назвав Путіна ‘нікчемністю’ і закликав до держперевороту. Він є лідером так званого Клубу Розлючених Патріотів.

До речі, раніше Стрєлков говорив, що, якщо його заарештують, перемоги над Україною росії не бачити.

Ще новини України і світу: Що це було? Що пишуть про невдалий заколот в Росії іноземні ЗМІ і вітчизняні аналітики

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×