Купити квартиру в Дніпрі

У Секторі Гази загинули двоє українських дітей

У Секторі Гази загинули двоє українських дітей

24 жовтня у Секторі Гази загинули двоє українських дітей, 2014 та 2017 років народження. Також в Ізраїлі підтверджено 19 жертв серед українців.

Як передає НСН, про це сказав керівник відділення посольства України при Палестинській національній адміністрації Максим Тьокін у коментарі «Суспільному».

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі hromadske підтвердив загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені.

«Співчуваємо батькам. Представництво України в місті Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв‘язок із родичами», додав він.

Раніше про це також казав «Суспільному» представник української громади, який нині перебуває в Секторі Гази. За його словами, двоє дітей — брат і сестра у віці 9 та 6 років. Їхня мати — українка, родом із Харкова. Вона вижила.

За даними «Суспільного», наразі не досягнуто домовленостей про відкриття пункту «Рафах», через який планували евакуювати з Сектора Гази іноземців. Станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали 349 українських громадян, сказав український дипломат у Єгипті Владислав Рудник.

За інформацією підконтрольного ХАМАСу місцевого міністерства охорони здоров’я, за останню добу в Секторі Гази загинули понад 700 людей.

Загальна кількість підтверджених жертв серед українців в Ізраїлі зросла до 19, ще один громадянин України — зниклий безвісти.

Яка ситуація з українцями в Ізраїлі й Секторі Гази?

Після загострення воєнних дій Україна розпочала евакуацію своїх громадян, які перебувають в Ізраїлі та Секторі Гази.

Перший рейс відбувся 14 жовтня. Тоді з Тель-Авіва до Бухареста вилетіли 207 громадян України, зокрема 63 дитини. Другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, серед яких було 107 жінок і 23 дитини, вилетів з Ізраїлю 16 жовтня. Того ж дня відбувся і третій евакуаційний рейс з 74 українцями на борту. Учетверте з Ізраїлю чартерним рейсом до Румунії відлетіли 79 громадян України.

14 жовтня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що евакуації із Сектору Гази потребують понад 240 українців. Пізніше він заявив, що Міністерство закордонних справ Ізраїлю відкликало дозвіл на евакуацію громадян України та інших іноземців із Сектору Гази за дві години до початку з незрозумілих причин.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомляв, що в Секторі Гази залишаються понад пів тисячі громадян України.

Читайте ще: В ООН заявили про гуманітарну катастрофу у Секторі Гази – під загрозою життя 1,6 млн людей

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×