Купити квартиру в Дніпрі

Все, що потрібно знати про ООН: Генсек Гутерріш прибув до Росії на саміт BRICS

Все, що потрібно знати про ООН: Генсек Гутерріш прибув до Росії на саміт BRICS

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані на саміт BRICS. Таким чином, глава організації, покликаної захищати територіальну цілісність держав-учасників, відвідує країну, яка грубо порушує статут цієї організації і посягнула на територіальну цілісність сусіда, зруйнувавши міста та села і вбивши десятки тисяч мирних людей. Це все, що потрібно знати про ООН…

Про візит Гутерріша до Казані повідомляють російські ЗМІ, а також МЗС України, Голос Америки і Радіо Свобода, передають «Новини України – НСН».

Гутерріш прибув до Росії на саміт BRICS

Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від військового злочинця Путіна. Це неправильний вибір, який не сприяє справі миру. Це тільки шкодить репутації ООН, – наголосили в українському МЗС

За інформацією Радіо Свобода, Путін зустрінеться з Гутеррішем в останній день саміту.

Радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі у коментарі Голосу Америки зауважив, що через ізольованість Росії на світовій арені Путін “змушений вживати радикальних кроків, щоб підтримати свою валюту та підтримувати власну воєнну економіку”.

Загалом Росія очікує прибуття на саміт 22 лідерів, включаючи главу Китаю Сі Цзіньпіна.

Час діяти більш відверто і справедливо, визнавши Антоніу Гутерреша персоною non grata як це зробив Ізраїль. Це не протест до всієї організації ООН, де працюють наші союзники та партнери і намагаються докладати хоч якихось зусиль у протистоянні московії. Це протест проти людини, яка є чорною плямою для всієї ООН і знецінює всю роботу учасників, а також саме міжнародне право, де агресор має відповідати за свої злочини, – вважають українські аналітики DeepState

Що кажуть в ООН

Все, що потрібно знати про ООН: Генсек Гутерріш прибув до Росії на саміт BRICS

За словами заступника речника ООН Фархана Хака, такі візити є звичною практикою – Гутерреш відвідує зустрічі організацій, що об’єднують впливові держави, як це було раніше в Південній Африці. Особливу вагу цьому саміту надає той факт, що країни БРІКС представляють близько половини світового населення.

У рамках заходу генсек проведе низку двосторонніх зустрічей, де планує обговорити ситуацію в Україні, секторі Гази та питання вільного судноплавства в Чорному морі.

Відповідаючи на критику щодо візиту Гутерреша на запрошення путіна, Хак наголосив, що генсек планує також відвідати Україну, а його позиція щодо російської агресії залишається незмінною.

Ще новини України: Новий Генсек НАТО прибув до Києва: це його перший закордонний візит на посаді – що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу