Купити квартиру в Дніпрі

Вдарили по аеродрому в Липецьку і спалили військову колону під Курськом: де вночі атакували Росію

Вдарили по аеродрому в Липецьку і спалили військову колону під Курськом: де вночі атакували Росію

Сьогодні вночі ЗСУ вдарили по аеродрому у Липецьку і спалили військову колону біля Рильська у Курській області. Також гучно було у Бєлгородській Ростовській областях. Крім того атаковано військові об’єкти окупантів у Криму.

«Новини України – НСН» зібрали інформацію, де сьогодні вночі атакували росію.

Вдарили по аеродрому в Липецьку

Цієї ночі дрони атакували військовий аеродром у Липецькій області. У мережі з’явилися відео об’єкта, що горить, чути звуки вибухів.

Після серії вибухів та пожежі на військовому аеродромі було чути, як його залишають літаки, що вціліли.

“Аеродром весь горить, ти глянь, що там відбувається” – чутно голос за кадром.

«Сталася детонація вибухонебезпечних об’єктів далеко від цивільних будівель. На місці події працюють усі екстрені служби. Внаслідок падіння БПЛА пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. Є порушення електропостачання. Фахівці розпочали відновлювальні роботи. Загроза атаки БПЛА зберігається. Працюють ППО та засоби придушення» – прокоментував «бавовну» губернатор

Згодом у Генштабі ЗСУ підтвердили успішне ураження аеродрому.

Тут повідомляють, що сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару по аеродрому «Ліпецьк» (Ліпецька область, рф). В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі «Ліпецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф. Результати ураження уточнюються.

Тим часом, джерела в СБУ повідомляють, що цієї ночі СБУ у співпраці із ЗСУ та ССО завдала вибухового удару по російському військовому аеродрому «Липецьк-2». Там перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

Після удару українських дронів відбувся потужний вибух, який спричинив ланцюгову детонацію та масштабну пожежу на значній частині аеродрому.

Більшість літаків, розміщених на військовом аеродромі «Липецьк – 2» злетіти не встигли.

«СБУ у співпраці із Силами оборони продовжує методичну роботу по знищенню авіаційної логістики росіян, щоб у ворога не було можливості бомбардувати КАБами українські міста. На початку серпня ми очистили від КАБів та винищувачів аеродром «Морозовськ», сьогодні черга за «Липецьком-2». Працюємо далі», — повідомило поінформоване джерело в СБУ

Спалили військову колону під Курськом

Вночі ЗСУ спалили російську військову колону біля села Октябрське Рильського району Курської області, завдавши ракетного удару.

Після серії вибухів та пожежі на військовому аеродромі було чути, як його залишають літаки, що вціліли.

На місці спалахнула сильна пожежа детонували боєприпаси.

Все це теж потрапило на відео.

Згодом з’явилося відео розгромленої колони. На ньому – гори трупів, побита і спалена техніка. Російські блогери пишуть про понад сотню загиблих.

Окрім цього т.в.о. губернатора Курської області повідомив про збиття на областю 4 ракет та 4 БПЛА.

Де ще атакували сьогодні Росію та її військові об’єкти

Губернатор Бєлгородської області повідомив про збиття 29 БПЛА в небі. Заявив про ураження ангару промислового підприємства і пожежу.

Губернатор т.о. Криму повідомив про 3 знищених БПЛА та 3 морських безпілотника.

У Ростовській області працювала ППО.

Ще новини України і світу: «Суджа втрачена», труба і евакуація в самих трусах: що відомо про Курський напрямок фронту 8 серпня

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×