Купити квартиру в Дніпрі

«Чому б вам не переїхати на захід України?» – у Німеччині почалися проблеми з прийомом біженців

«Чому б вам не переїхати на захід України?» - у Німеччині почалися проблеми з прийомом біженців

У Німеччині почалися проблеми з прийомом біженців. Складнощі виникли одразу у декількох районах, де більше не можуть надавати прихисток іноземцям. Розглядається ідея пропонувати українським біженцям, які рятуються від війни, переїхати на захід України. І підтримати цю програму фінансово.

Про це пишуть німецькі ЗМІ, інформують Новини України – НСН.

У деяких районах Німеччини виникли серйозні проблеми з прийомом нових біженців, адже їх там вже дуже багато. Такі райони та муніципалітети більше не здатні адекватно інтегрувати прибуваючих.

Проблеми особливо гостро стоять, зокрема, у землі Баден-Вюртемберг, де проживає вдвічі більше українських біженців, ніж у всій Франції, що демонструє незбалансоване розподіл біженців по Європі.

Президент Німецької асоціації районів (DLT), Рейнхард Загер, підкреслив, що муніципалітети зазнають все більших труднощів із забезпеченням житла та соціальних послуг через неперервний потік біженців.

Тому райони рішуче вимагають, щоб новоприбулі з України більше не отримували автоматично громадянську допомогу, а щоб у Німеччині ставилися до них як до шукачів притулку з інших країн, – розповів Загер

«Чому б вам не переїхати на захід України?»

«Чому б вам не переїхати на захід України?»

Він також висловив сумніви щодо доцільності прийому великої кількості людей з України. При цьому солідарність з Україною Загер під сумнів не ставить.

У зв’язку з великою кількістю біженців у Німеччині, Загер запропонував розглянути можливість підтримки українців на заході України, як це раніше пропонувала міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер. Зокрема, йдеться про будівництво житла для переселенців у відносно безпечних областях.

Він також запропонував, аби Польща, за підтримки Євросоюзу, приймала більше українських біженців. Загер закликав до масштабних політичних дебатів з міграційної політики та зміцнення кордонів для запобігання неконтрольованій міграції.

Раніше німецькі політики почали закликати до більш справедливого та рівномірного розподілу українських біженців по Європі, зазначаючи, що в Німеччині вже проживає 1,65 мільйона українців і підкреслюючи необхідність загальноєвропейської відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Серед українських біженців побільшало чоловіків і поменшало бажаючих повертатися

А також, що У Німеччині для біженців запроваджують новий спосіб виплати допомоги

А буває і так: «Я краще буду під обстрілами»: чому українські біженці повертаються додому – 4 історії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×