Купити квартиру в Дніпрі

Вбивство українки на зйомках фільму «Іржа»: суд виніс вирок

Вбивство українки на зйомках фільму «Іржа»: суд виніс вирок

У справі вбивства українки на зйомках фільму «Іржа» суд виніс остаточний вирок. Про це пише сайт «Фокус», передає НСН.

Реквізиторка Ханна Гутьєррес-Рід відповідала на зйомках за зброю. Суд дійшов висновку, що це з її вини серед холостих набоїв виявився бойовий, від якого загинула українка Галина Гатчінс.

6 березня суд присяжних визнав реквізиторку винною в ненавмисному вбивстві операторки Галини Хатчінс. Вона відповідала за пістолет, який випускав бойову кулю на знімальному майданчику вестерну.

Присяжні радилися менше трьох годин у будівлі суду Нью-Мексико. Після зачитування вироку суддя Мері Марлоу Соммер наказала взяти Гутьєррес Рід під варту, де вона буде знаходитися до винесення вироку. Тепер їй загрожує до 18 місяців тюремного ув’язнення, а також штраф у розмірі 5000 доларів.

Processed with VSCO with c9 preset

Водночас, команда юристів Гутьєрреса Рід заявила присяжним, що сторона обвинувачення не надала достатньо доказів, щоб визнати їхню підзахисну винною у ненавмисному вбивстві.

Сторона звинувачення висунула в суді докази того, що реквізиторка взяла з собою з дому на зйомки в штат Нью-Мексико коробку власних бойових набоїв, і ці набої випадково перемішалися з холостими. У результаті, як заявили прокурори і погодився суд, бойовий патрон внаслідок недбалості та безвідповідальності Гутьєррес-Рід та трагічного збігу обставин виявився зарядженим у реквізитний револьвер, який використав в кадрі Алек Болдуін.

Вбивство українки на зйомках фільму «Іржа»

b0e62a60 a13c1288255fba72232437aab17c25b8

Адвокат Гутьєррес-Рід говорив у суді, що сторона звинувачення не змогла довести, що його підопічна — єдина винна у смерті Гатчинс, і що її зробили цапом-відбувайлом.

Серед свідків, які виступали у суді, був і режисер Джоел Соуза. Він згадував, що одразу після фатального пострілу Гутьєррес-Рід кілька разів сказала:

«Пробач, Джоел!»

У той самий час присяжні виправдали Гутьєррес-Рід за звинуваченням у фальсифікації доказів.

Читайте також: Навальний: хто він такий та чому був засуджений

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×