Купити квартиру в Дніпрі

У Празі трапилася стрілянина в університеті: є жертви (відео)

У Празі трапилася стрілянина в університеті

У столиці Чехії Празі сталася стрілянина в університеті на площі Яна Палача. Внаслідок інциденту, за останніми даними, загинуло 15 людей людей включаючи стрілка, 24 дістали поранення. Стрілок вчинив самогубство.

Про це повідомила поліція Чеської Республіки. передає НСН.

У Празі трапилася стрілянина в університеті

На місці перебувають правоохоронці, прилеглу територію повністю перекрили.

На опублікованих у мережі фото з місця подій видно, що студенти залізли на дах будівлі, намагаючись врятуватися від стрілка. Також частина людей, які перебували в будівлі, забарикадувалися у класі та бібліотеці. Сервер tn.cz опублікував фото озброєного чоловіка в темному одязі на даху будівлі.

На місце події виїхало п’ять екіпажів рятувальників, дві швидкі і спецавтомобіль Fénix. Рятувальники додали, що поки не мають інформації про кількість постраждалих та тип травм.

изображение 2023 12 21 174805077

Через деякий час поліція заявила про ліквідацію стрілка.  Всю будівлю університету евакуювали.

Керівник поліції Чехії Мартін Вондрашек заявив, що станом на вечір кількість загиблих у результаті стрілянини у Карловому університеті Праги перевищила 15, ще 24 людини перебувають під наглядом лікарів.

Джерело: Вондрашек сказав на екстреному брифінгу, який транслювало Чеське телебачення, повідомляє “Європейська правда”

За словами голови чеської поліції, операція правоохоронців триває. Зокрема вони обстежують будівлю Карлового університету на предмет можливої вибухівки.

Вондрашек додав, що поліція мала інформацію про стрільця – 24-річного чоловіка, який уранці в четвер виїхав до Праги із села Гостоунь із нібито наміром покінчити із собою. “У селі, з якого він виїхав, знайшли мертвого чоловіка, це був батько нападника”, – сказав він.

Голова МВС Чехії Віт Ракушан, який теж був на брифінгу, назвав трагедію у Празі безпрецедентною і такою, що “матиме багато наслідків”.

“Станом на зараз немає жодних ознак того, що цей акт має будь-який зв’язок з міжнародним тероризмом”,  – продовжив він.

Відомо, що уряд Чехії проведе екстрене засідання о 21:00 (22:00 за Києвом).

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що інформація про постраждалих українців у Празі наразі не надходила.

У Празі трапилася стрілянина: що відомо про можливого стрілка

Стрілянину з великою кількістю жертв у центрі Праги (Чехія) сьогодні, 21 грудня, міг здійснити 24-річний студент філософського факультету місцевого університету Давід Козак.

У Празі трапилася стрілянина: що відомо про можливого стрілка

Про це повідомляє чеське видання Novinky.cz.

У четвер вдень поліція оголосила цю молоду людину в розшук у справі, пов’язаній із насильницькою смертю в селищі Кладенсько. Згодом з’ясувалося, що Козак, скоріш за все, і був стрілком у чеській столиці, який убив щонайменше десять людей і поранив десятки, йдеться в публікації.

Згідно з інформацією, оприлюдненою поліцією у зв’язку з розшуком, Козак мав бути озброєний.

Також зазначається, що мотив злочинця, який сьогодні відкрив стрілянину в Празі в школі, невідомий.

Козак здобув ступінь бакалавра історії та європейських студій, а потім продовжив ступінь магістра історії. Він спеціалізувався з історії Польщі.

Раніше ми писали: Масована нічна атака шахедами 21 грудня – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×