Купити квартиру в Дніпрі

“Не впорались з емоціями”: у Польщі вибачились перед Україною за висипане зерно

у Польщі вибачились перед Україною

Міністр сільського господарства Польщі, Чеслав Секерський, вибачився перед Україною за інцидент із розсипаним зерном, який трапився у неділю. Ситуація викликала широкий резонанс та обурення серед українського населення та чиновників.

Вибачення міністра опублікувала сторінка аграрного міністерства у соцмережі X, передає НСН.

У Польщі вибачились перед Україною за висипане зерно

Секерський назвав інцидент з зерном “не зовсім адекватною формою протесту”.

Водночас Чеслав Секерський спробував виправдати їх, заявивши, що таких заходів “часто вдаються фермери в різних країнах”.

“Фермери не впоралися зі своїми емоціями, але слід пам’ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. Напередодні весняно-польових робіт у них немає грошей на купівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їхній відчай”, – йдеться у заяві польського міністра.

Секерський зазначив, що виступає за діалог та прямі переговори як найкращу форму вирішення складних проблем.

“Ми ведемо технічні переговори з українським Міністерством сільського господарства, у ході яких хочемо визначити умови торгівлі, які б обмежили наплив товарів, що підривають стабільність агропродовольчих ринків “, – наголошується у заяві міністра.

Водночас польський чиновник звернув увагу на реакцію низки українських чиновників щодо того, що сталося. На думку Секерського, “надто різкою була форма заяв заступника міністра економіки, а раніше мера Львова, інші українські політики також були надто емоційними у своєму спілкуванні”.

Він вважає, що “польські фермери допомагали Україні та хочуть допомагати і надалі”.

“Проте вони хотіли б, щоб ця допомога йшла на користь українському бюджету, на користь фермерам, а не олігархам, які володіють величезними площами землі для вирощування зернових та інших видів сільськогосподарського виробництва. Саме вони в основному стоять за цим величезним імпортом, який підриває стабільність агропродовольчих ринків у Європі”, – додав міністр.

Раніше ми писали: У Польщі запропонували частково закрити небо над Україною: що для цього треба

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×