Купити квартиру в Дніпрі

Масове знищення російських НПЗ: до чого це може призвести – відповідь експерта

знищення російських НПЗ

Сили оборони продовжують масове знищення російських НПЗ. Тільки для їх відновлення доведеться витратити десятки мільйонів доларів.

Про це в етері телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає НСН.

“Якщо продовжиться ця робота, ситуація з паливом у РФ може стати критичною. Військові потреби у РФ зараз йдуть у пріоритеті й тому вони готові створити дефіцит навіть для цивільних потреб на певній місцевості, але для військових потреб це має йти. Але якщо така тенденція продовжуватиметься, то військових це торкнеться безпосередньо”, – каже Мусієнко.

На запитання, як саме це вплине на бойові дії, експерт відповідає: “Не всюди вони атакують зі значною кількістю техніки, використовують більше піхоту, артилерію. Але їх також треба підвозити, їх так саме треба транспортувати на фронт. Якщо такі тенденції будуть продовжуватися, а я впевнений, що будуть, то військових це торкнеться особисто”.

Крім того, він зазначив, що знищення російських НПЗ у купі з двома іншими факторами можуть спричинити економічну кризу та колапс у Росії.

“Перше – це дефіцит нафтопродуктів, зокрема й на складах для військових потреб. Друге – це дефіцит для сільськогосподарських потреб. І третє – зменшення експортних можливостей, коли все йтиме виключно на внутрішній ринок. Це призведе до зростання цін на паливо і, відповідно, всі інші товари. Це призведе до загальнодержавної кризи й саме це ставиться за мету – створити колапс для РФ, щоб вони відчули наслідки початку цієї війни”, – пояснює Мусієнко.

Експерт також пояснив, у чому причина настільки успішних операцій Сил оборони України проти російських НПЗ: “У них дуже багато об’єктів, які потрібно захищати. Частину ППО перетягнули в новостворений Ленінградський округ, велика кількість засобів на окупованих територіях і особливо в Криму. Крім того, вони прикривають військові об’єкти. На відео з відкритих джерел чути, що вони намагаються збивати дрони зі стрілецької зброї і це все прикриття. Крім того, атаки плануються, враховуючи фактори наявності ППО”.

Раніше ми писали: В Україні підвищать мінімальну зарплату – як зміниться сума і до чого готуватись

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×