Купити квартиру в Дніпрі

Окупанти влучили в телевежу у Харкові: що тепер з телебаченням, радіо і мобільним зв’язком?

Окупанти влучили в телевежу у Харкові: що тепер з телебаченням, радіо і мобільним зв’язком?

Окупанти влучили в телевежу у Харкові 22 квітня під час повітряної атаки. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих. Що тепер у місті з телебаченням, радіо і мобільним зв’язком?

Про це Новини України – НСН повідомляють з посиланням на Харківську ОВА.

Окупанти завдали удар по обʼєкту телевізійної інфраструктури у Харкові. Під час тривоги співробітники перебували в укритті. Людських жертв немає. Є перебої із сигналом цифрового телебачення, – повідомив невдовзі після удару начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Окупанти влучили в телевежу у Харкові

Пізніше речниця голови Харківської ОВА Олена Шаповал в ефірі Громадського радіо розповіла більше деталей.

За словами Шаповал, російські окупанти завдали ракетного удару по телевежі у Харкові. Швидше за все, саме вона і була ціллю, оскільки це вже не перша ворожа атака на об’єкти телевізійної інфраструктури у Харківській області.

Момент удару по телевежі у Харкові: відео

Речниця підтвердила інформацію про те що жертв та постраждалих внаслідок удару немає.

Окупанти влучили в телевежу у Харкові: що з телебаченням, радіо і мобільним зв’язком

Наразі є перебої із сигналом цифрового телебачення, які розповсюджуються на Харків та Харківський район. Супутникове телебачення працює, радіо сигнал також є, мобільний зв’язок також присутній, — повідомила Шаповал, закликавши громадян довіряти виключно офіційним джерелам інформації

За її даними, російські окупанти поцілили в об’єкт телевізійної інфраструктури, а саме у телевежу ракетою, тип якої встановлюється.

Поки що говорити про наслідки російської атаки та масштаби руйнувань зарано, наголосила речниця ОВА. Так само поки що неможливо сказати, коли вдасться полагодити телевежу і які альтернативи для надання телесигналу можна буде використати.

Ми розуміємо, що руйнування серйозні… Можна припустити, що окупанти цілили саме по ній Це вже не перша атака на об’єкти саме телевізійної та радіоінфраструктури у Харківській області. Кілька місяців тому окупанти завдавали ударів по п’яти телевізійних вежах одночасно на Харківщині.Вони не змінюють своєї тактики. Ми розуміємо, що знищення і вплив на інформаційне поле в Україні, в провадження їхньої російської пропаганди — один з методів їхнього терору, — додала Олена Шаповал

Ось що залишилося від телевежі у Харкові: відео

Що робити мешканцям Харківщини у разі перебоїв телевізійного мовлення

Про це розповіли у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Якщо у вас зник телевізійний сигнал, слухайте новини на Українському радіо.

FM-частоти Українського радіо у Харківській області:

  • Краснокутськ – 91,5 FM;
  • Красноград – 107,6 FM;
  • Первомайський – 102,6 FM;
  • Харків – 106,1 FM.

Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному додатку «Дія».

Тим часом російські пропагандисти радіють своєму злочину і смакують цю подію, публікуючи фото та відео зруйнованої телевежі. Вони продовжують думати, що в Україні, як і на росії, усі беруть інформацію виключно з телевізора, а інших джерел не мають. Тому окупанти з перших днів повномасштабної війни і цілять по телевежам в наших містах. Сподіваючись, що, залишившись без «ящика», українці почнуть здаватися.

Зазначимо, що офіційна російська пропаганда пішла ще далі. Тут не захотіли визнавати дії своєї армії звичайним терором, а заявили, що «на знищеній телевежі в Харкові було встановлено координаційний пристрій ППО ЗСУ»

Ще новини України: Ворог добиває енергетику: що вже втрачено і що чекає на Україну без ТЕС – деталі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×