Купити квартиру в Дніпрі

«Це була наша база!» – після ракетного удару по Запоріжжю в ООН зробили гучну заяву

«Це була наша база!» - після ракетного удару по Запоріжжю в ООН зробили гучну заяву

Після чергового ракетного удару по Запоріжжю 10 серпня увечері в Організації Об’єднаних Націй зробили гучну заяву, передає НСН.

Із закликом до Росії припинити невибіркові удари звернулася гуманітарна координаторка в Україні від ООН Деніз Браун. Заяву оприлюднено на офіційному сайті Організації Об’єднаних Націй.

Я приголомшена звісткою, що готель, який часто використовували співробітники ООН та наші колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни, тільки що потрапив під російський удар у Запоріжжі. Це абсолютно неприпустимо. Я зупинялась у цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто. Це була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату «Азовсталь» у Маріуполі в травні минулого року, – сказала Браун

Вона додала, що кількість невибіркових ударів, через які було пошкоджено цивільну інфраструктуру та через які загинули та отримали поранення мирні жителі, досягла неймовірних обсягів. І вони є порушенням міжнародного гуманітарного права.

В ім’я людяності я закликаю Російську Федерацію дотримуватися своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом і негайно припинити невибіркові удари по Україні, – заявила Деніз Браун

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по Запоріжжю 10 серпня увечері було зруйновано готель Reikartz у Запоріжжі. Тут, за даними Міністерства оборони України, працював дитячий табір.

Заклад працював для дітей віком від 6 до 13 років до 18:00 щоденно. Російська атака розпочалася через годину після закриття.

“Лише диво вчасно врятувало дітей сьогодні від російських вбивць”, – пишуть у Міноборони

«Це була наша база!» - після ракетного удару по Запоріжжю в ООН зробили гучну заяву

Внаслідок російської атаки загинула одна людина – випадкова перехожа. Вона перебувала на відстані приблизно 300 – 400 метрів від удару.

«Це була наша база!» - після ракетного удару по Запоріжжю в ООН зробили гучну заяву

Як стало відомо, це місцева мешканка на ім’я Валентина. Вона працювала вчителькою. Разом із подругою жінка просто гуляла у людному районі Запоріжжя, куди й прилетіла російська ракета.  Повідомляється, що після другого вибуху уламок потрапив їй у спину. Медики намагалися врятувати жінку, але, на жаль, не змогли. У Валентини залишилася донька.

«Це була наша база!» - після ракетного удару по Запоріжжю в ООН зробили гучну заяву

Також відомо про 16 постраждалих, серед них четверо дітей  – 3, 6, 10 та 14 років.

Для удару по готелю Reikartz у Запоріжжі ввечері 10 серпня окупаційні російські війська використали крилату ракету “Іскандер-К”.

Ще новини України: ВІДЕО МОМЕНТУ: Росія знову вдарила ракетами по Запоріжжю – била по дуже людному місцю (фото, відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×